Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 30.01.2017.

09:45

Zvezda dovela napadača iz Serije B

Crvena zvezda dovela je napadača Gane Ričmonda Boaćija, on bi u ponedeljak trebalo da potpiše ugovor.

Izvor: AK

Autor: AK

Zvezda dovela napadača iz Serije B
Foto: Getty images

Boaći ima 24 godine, a u Zvezdu stiže na pozajmicu od 18 meseci iz italijanskog drugoligaša Latine, uz mogućnost otkupa.

On je svojevremeno igrao za Đenou, koja ga je 2012. prodala Đenou za otpis duga od četiri miliona evra za transfer Čira Imobilea. Međutim, nije zaigrao za "Staru damu", koja ga je slala na pozajmice u Sasuolo i Elče.

Posle dve godine postao je član Atalante, ali je retko igrao i u Bergamu, pa je posle pozajmica u Rodu i Latinu postao igrač ovog tima iz Serije B ovog januara.

Zvezda će plaćati polovinu njegove plate (18.000 evra), a po isteku pozajmice na leto 2018. imaće pravo preče kupovine. Spekuliše se da je otkupna klauzula milion evra.

Boaći će biti na raspolaganju treneru Miodragu Božoviću na Kipru od utorka, kada Zvezda igra test meč protiv mađarskog Šoprona. Napadač iz Gane je postigao šest golova u Seriji A, pet za Atalantu, te 23 u Seriji B za Sasuolo, dok je dao sedam u La ligi za Elče.

Ima devet nastupa i četiri gola za reprezentaciju Gane, ali se nije našao u sastavu za Kup afričkih nacija gde su "Crne zvezde" stigle do polufinala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve