Nova vest
Fudbal

Subota, 28.01.2017.

17:45

Jojić pogodio za Keln, Bajern čuva vrh

Fudbaleri Kelna na gostovanju u Darmštadu ubedljivo su slavili sa 6:1, a u listu strelaca upisao se i srpski fudbaler Miloš Jojić u 85. minutu.

Izvor: SM

Autor: SM

Jojić pogodio za Keln, Bajern čuva vrh
Getty Images

Bivši fudbaler Borusije i Partizana ušao je u 74. minutu i za manje od deset minuta zatresao mrežu domaćina.

Gostujući tim je već u prvih 45. minuta imao veliku prednost od 3:0, a za to su se pobrinuli Sulu koji je postigao autogol, Juja Osako i Antonio Modeste.

U nastavku meča Osaka je još jednom zatresao mrežu, a Jojić i Rudnevs su zapečatili sudbinu domaće ekipe.

Bajern je nastavio pobednički niz i na gostovanju bio bolji od Verdera – 2:1.

U prvom poluvremenu Arjen Roben i David Alaba su postigli golove, da bi domaćin na startu drugog poluvremena preko Kruzea postavio konačan rezultat.

Hofenhajm je u Lajpcigu poveo sjajnom akcijom dvojice igrača u polukontri u 18. minutu.

Nadim Amiri je prošao do šesnaesterca i dodao je loptu Andreju Kramariću koji je na sebe navukao odbranu i onda vratio u sredinu usamljenom Amiriju koji je mirno sproveo u mrežu.

Najbolji strelac Lajpciga Timo Verner izjednačio je u 38. minutu golom posle gužve na ivici šesnaesterca.

Domaći tim je u 60. minutu postao brojčano nadmoćniji, pošto je najbolji strelac gostiju Sandro Vagner u jednom duelu zgazio djonom na članak Štefana Ilzaknera i dobio direktni crveni karton.

Konačni rezultat postavio je Marsel Zabicer u 77. minutu, kada je šutirao sa ivice šesnaesterca, a lopta se odbila o odbranu, promenila pravac i ušla u gol.

Hofenhajmu je ovo bio prvi poraz u sezoni, tako da je ostao na četvrtom mestu sa 31 bodom, jednim manje od Ajntrahta, koji je u petak pobedio Šalke 1:0. Borusija Dortmund ima 30 bodova, a sutra igra protiv Majnca.

Augsburg je u gostima pobedio Volfsburg 2:1 i tako ga pretekao na 12. mestu tabele. Srpski fudbaler Gojko Kačar ušao je u ekipu Augsburga u 88. minutu.

Igolštad je pobedio Hambug sa 3:1. Golove za pobedničku ekipu postigli su Paskal Gros u 14, Markus Sutner u 22 i Almog Koen iz penala u 47. minutu.

Jedini pogodak za gostujuće ekipu dao je Sakai. Filip Kostić je odigrao svih 90 minuta za goste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve