Nova vest
Fudbal

Subota, 28.01.2017.

16:15

Paločević kapiten protiv SAD: Počastvovan sam

Aleksandar Paločević sa kapitenskom trakom predvodiće reprezentaciju u prijateljskom meču protiv SAD, istakavši da je počastvovan što je dobio takvu ulogu.

Izvor: SM

Autor: SM

Paločević kapiten protiv SAD: Počastvovan sam
Getty Images

"Za mene je to neverovatna stvar, istina na meču prijateljskog karaktera, ali za nas svakako od velikog značaja. Priznajem da sam i malo uzbudjen, veoma počastvovan", rekao je fudbaler Vojvodine.

On je pohvalio atmosferu u reprezentaciji i poručio da je sve na visokom nivou.

"Sve deluje veoma profesionalno i odgovorno, ne postoji ni najmanja zamerka. Svaki član stručnog štaba čini sve da nam pomogne kako bismo se što bolje pripremili za ono što nas očekuje", poručio je Paločević.

Odlični vezista naglašava da je selekcija SAD veoma kvalitetan protivnik, dok Srbija, u ovom sastavu, još uvek nije uigrana.

“Normalno je da to nije na nivou koji želimo s obzirom da smo tek nekoliko treninga odradili zajedno. Međutim, radimo i razgovaramo pred svaki trening i nadam se da će selektor uspeti sve da ukomponuje. Važno je da delujemo kao tim, budemo kompaktni, mislim da ćemo uspeti u tome", poručio je Paločević.

Njegov saigrač iz reprezentacije Srđan Plavšić ističe da se ekipa još prilagođava na vremensku razliku i temperaturu u SAD.

"Ima nas mnogo mladih u selekciji i duel protiv jednog ozbiljnog rivala kakav je SAD, predstavlja ogromno iskustvo za sve nas. Meni je ovo, posle Katara, druga utakmica u reprezentaciji i nadam se da ću ispuniti očekivanja selektora Muslina", rekao je Plavšić.

Najiskusniji igrač Enver Alivodić spreman da ponese najveći teret protiv Amerikanaca.

"Meni je ovo prvi poziv u nacionalni tim i učiniću sve da zajedno sa saigračima na najbolji način reprezentujemo naš fudbal i ligu iz koje dolazimo. Znamo da neće biti lako, naprotiv, ali zato i jesmo ovde da pokažemo da srpska liga ima kvalitet", zaključio je Alivodić.

Prijateljska utakmica između SAD i Srbije igra se u nedelju od 22 sata po sredjeevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve