Nova vest
Fudbal

Subota, 21.01.2017.

15:25

Svonsi šokirao Enfild, titula sve dalje za L'pul!

Dvadesetdrugo kola Premijer lige počelo je velikim iznenađenjem, poslednjeplasirani Svonsi Siti slavio je kao gost protiv Liverpula – 3:2 (0:0).

Izvor:

Autor:

Svonsi šokirao Enfild, titula sve dalje za L'pul!
Getty Images

'Labudovi' iz Velsa stigli su tek do petog trijumfa u sezoni, pa sada više nisu u zoni ispadanja, dok Liverpul ostaje treći sa sedam bodova manje od lidera Čelsija.

Ekipa Jirgena Klopa doživela je prvi poraz kod kuće u tekućoj sezoni, dok je posle 11 trijumfa i šest poraza, odnosno skoro godinu dana, kao poražena napustila svoj stadion.

Nije delovalo da ćemo gledati ovakav spektakl na Enfildu jer u prvih 45 minuta nismo videli niti jedan udarac u okvir oba gola, ali je šou u režiji gostiju usledio u nastavku – kada smo za samo 26 minuta videli pet pogodaka.

Svonsi je poveo posle 180 sekundi igre u nastavku, Vejn Ratlidž je glavom spustio loptu na peterac posle kornera, a Fernando Ljorente se najbolje snašao na ivici peterca i zatresao mrežu.

Liverpul nije ni stigao da se oporavi od šoka, da bi samo četiri minuta kasnije usledio novi. Ovoga puta, Tom Kerol je sjajno centrirao sa levog krila, a visoki Španac odlično skočio i još jednom savladao Simona Minjolea.

Usledila je totalna ofanziva domaćih, koja im se isplatila već u 55. minutu. Centaršut Džejmsa Milnera u gol pretvara Roberto Firmino, a isti igrač je na ulasku u 70. minut divno grudima primirio novi centaršut, sada Žoržinja Vajnalduma, i pogodio sam ugao gola Lukaša Fabijanskog.

Delovalo je da će 'Crveni' uspeti da naprave totalni preokret i stići do veoma važna tri boda, ali je Siti bio taj koji je prvi stigao do trećeg gola, odnosno sva tri boda.

Posle gužve na ivici kaznenog, lopta koju je izbio Natanijel Klajn pogodila je Ragnara Klavana i odbila se pravo do Gilfija Sigurdsona na drugu stativu, a Islanđanin rutinski pogađa dalji ugao za veliko slavlje 'Labudova', treće u poslednjih devet kola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve