Nova vest
Fudbal

Sreda, 11.01.2017.

23:35

Kup kralja: Mesi opet iz slobodnjaka, Barsa u 1/4f

Ekipa Barselone plasirala se u četvrtinu finala Kupa kralja pobedom u revanš susretu nad Atletik Bilbaom – 3:1 (1:0).

Izvor:

Autor:

Kup kralja: Mesi opet iz slobodnjaka, Barsa u 1/4f
Getty Images

Barsa je već na poluvremenu, posle pogotka Luisa Suaresa u 35. minutu, nadoknadila zaostatak iz prvog meča u Baskiji (2:1), ujedno i imala rezultat koji je vodi dalje, ali se gosti nisu predavali.

Nejmar da Silva bio je siguran iz penala posle samo tri minuta igre u nastavku, ali je onda usledio odgovor Baskijaca preko Enrika Saborita u 51. minutu.

Bilbao je imao nekoliko prilika da totalno preuzem kontrolu i stavi 'Blaugranu' u poziciju da mora da postigne dva pogotka ne bi li prošla dalje, ali je onda na scenu još jednom stupio neverovatni Lionel Mesi.

Argentinac, koji je pre samo nekoliko dana doneo bod svom timu u nadoknadi vremena protiv Viljareala na El Madrigalu, sjajnim golom iz slobodnjaka, ponovo je bio precizan iz prekida.

Ovoga puta je uhvatio Gorku Iraizoza na 'krivoj nozi', pošto je golman gostiju prerano krenuo iz svog ugla, a lopta se od stative odbila iza njegovih leđa.

Ranije tokom dana, Real Sosijedan odigrao je 1:1 sa Viljarealom kao gost i tako sačuvao prednost od 3:1 iz prvog meča, dok je Alkorkon protiv Kordobe, u duelu dva drugoligaša, takođe slavio kao gost 2:1 i prošao dalje. U prvom meču nije bilo golova.

Dalje je otišao i Deportivo Alaves, eliminisavši imenjaka iz La Korunje sa dva remija. Posle 2:2 u La Korunji, pred svojim navijačima odigrali su 1:1 pa im je prolaz donelo pravilo gola u gostima.

Aleksandar Pantić odigrao je ceo meč za Alaves, Aleksandar Katai zamenjen je u 56. minutu, a Nenad Krtičić u 88. minutu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve