Nova vest
Fudbal

Sreda, 11.01.2017.

23:55

BDZS: FK Novi Pazar koštao građane 5,5 miliona €

Predsednik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Jahja Fehratović ocenio je da je Novi Pazar građane tog grada u poslednjih 6 godina koštao 5,5 miliona evra.

Izvor:

Autor:

BDZS: FK Novi Pazar koštao građane 5,5 miliona €

On je na konferenciji za novinare rekao da je ovaj novac obezbedjen uglavnom iz gradskog budžeta, a da je otišao na transfere fudbalera, njihove plate, troškove stanovanja i priprema, troškove i plate brojnih trenera, kao i za izgradnju stadiona.

“Sa tim novcem se moglo otvoriti nekoliko fabrika i uposliti od 500 do 1.000 gradjana ili se mogla rekonstrusati električna mreža, rešiti saobraćajni problem, pomoći socijalno uroženom stanovništvu”, rekao je Fehratović.

On je ukazao na nekoliko malverzacija u ovom klubu, pozivajući se na Državnu revizorsku instituciju i sajt Transfermarket, navodeći da je za ovih šest godina klub doveo 156 fudbalera, a da je iz njega otišlo 160 igrača.

Fehratović je podsetio da ovaj klub ušao u Super ligu Srbije 2011. godine tako što je BASK odustao od igranja u ovom rangu takmičenja, zbog nedovoljno finansijskih sredstava.

Predsednik resora za sport u Izvršnom odboru BDZS Jonuz Džanković ocenio je da Fudbalski klub Novi Pazar, ali i ostali sportski klubovi u gradu, moraju da funkcionišu odvojeno od političkih partija.

On je istakao da ovaj klub može da stane na noge jedino ukoliko se osloni na lokalne igrače i trenere, jer većina onih koja je dovedena sa strane nije dala adekvatne rezultate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve