Nova vest
Fudbal

Subota, 31.12.2016.

18:30

Vajnaldum stavio tačku, Liverpul pobedio Siti

U poslednjem sportskom događaju u 2016. godini, ekipa Liverpula savladala je Mančester Siti u velikom derbiju 19. kola Premijer lige – Siti 1:0 (1:0).

Izvor:

Autor:

Vajnaldum stavio tačku, Liverpul pobedio Siti
Getty Images

Jedini gol na Enfildu, u 358. meču najjače lige sveta u godini za nama, postigao je Žoržinjo Vajnaldum već u osmom minutu.

Adam Lalana poslao je odličan centaršut sa levog boka, a Holanđanin skočio u maniru slavnog zemljaka Marka van Bastena na ivici penala, pored loše postavljenog Aleksandra Kolarova, i savladao Klaudija Brava.

Duel u Liverpulu nije nam doneo fudbal kakav smo očekivali, šta više – može se reći da smo gledali poprilično monotonu predstavu pred krcatim tribinama čuvenog stadiona, pošto osim jedinog pogotka i nismo videli nijednu pravu šansu ili uzbuđenje.

Tim Jirgena Klopa je ovom pobedom stavio tačku na veoma dobru godinu, a sada sa 39 bodova zaostaje šest koraka za vodećim Čelsijem, dok je ekipa Đozepa Gvardiole ostala na trećoj poziciji, sa četiri boda manje.

Kao što znate, nema odmora na Ostrvu jer 'Crveni' već drugog januara gostuje Sanderlendu, dok 'Građani' čekaju Burnli.

Tradicionalni popodnevni termin obeležila je 13. uzastopna pobeda upravo 'Plavaca', ali i preokret Mančester Junajteda u poslednjih pet minuta susreta sa Midlsbrom.

U nedelju, prvog dana 2017. godine sastaju se Votford – Totenhem i Arsenal – Kristal Palas, a naredna runda na programu je već u ponedeljak.

Krenulo je inicijativom Sitija, priliku da donese predost svom timu imao je naš Aleksandar Kolarov, ali je šutirao samo do živog zida iz povoljne pozicije. S druge strane, prvi napad Liverpula bio je koban po Klaudija Brava, već u osmom minutu.

Neverovatni Adam Lalana upisao je novu asistenciju, pošto je posle prodora po levom boku poslao loptu u visini penala, a Žoržinjo Vajnaldum skočio u maniru zemljaka Marka van Bastena, Kolarov je pri tom loše bio postavljen, pa je Bravo samo pogledom ispratio kako lopta ulazi u mrežu – 1:0.

Pomalo neočekivano, posle vodećeg pogotka tempo susreta je opao, a sem nekoliko sporadičnih pokušaja 'Građana', koji su se uglavnom završavali pravovremenom reakcijom odbrane 'Redsa', pravih prilika za izjednačenje nije bilo. Doduše, da je Roberto Firmino primirio divnu loptu Džejmsa Milnera, tačno posle pola časa igre, imao bi situaciju jedan na jedan.

Ništa se značajnije nije promenilo ni u preostalih petnaestak minuta, Siti je imao previdnu kontrolu nad loptom, dok je Liverpul pokušao uglavnom posle kontri, ili grešaka gostiju, ali ni oni nisu uspeli još jednom da zaprete golu Čileanca.

Nažalost, ni start drugog poluvremena nije nam doneo spektakl kakvom smo se nadali, iako je već posle 120 sekundi Nejtan Klajn bio u dobroj poziciji. Ipak, desni bek domaćina nije se najbolje snašao na sedam, osam metara od gola, pa jje propustio priliku da opasnije šutira i prilika je propala.

U narednih deset minuta apsolutno se ništa nije dešavalo, da bi David Silva prodrmao sve na stadionu. Odlični Španac nanizao je nekoliko protivnika i stvorio sebi prostor za šut sa dvadesetak metara, ali je njegov šut otišao tik pored leve stative.

Kako je duel ulazio u sam finiš, Liverpul se sve više zatvarao, iako je na momente pokušao visokim presingom, pogotovo posle ulaska Divoka Origija, da možda izdejstvuje grešku rivala i stigne do pogotka kojim bi i definitivno rešio susret.

Ni do kraja susreta se ništa apsolutno nije promenilo, monotona igra bez šansi na obe strane, kasna reakcija Đozepa Gvardiole sa izmenama, doveli su do toga da ekipa iz grada Bitlsa daleko zadovoljnija dočeka Novu godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve