Piksi: Nemam ništa protiv što Tadića zovu Piksi

Dragan Stojković Piksi izjavio je da nema ništa protiv toga da Dušan Tadić bude njegov naslednik i sa istim nadimkom vodi reprezentaciju ka Mundijalu u Rusiji.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Stojković i Tadić su na svečanosti u beogradskom hotelu Kraun plaza dobili Zlatne lopte FSS za najbolje pojedince ove godine u srpskom fudbalu, a novinari ponovo nisu odoleli poređenju njih dvojice, bar po stilu igre.

"Ne bih mu dao isti nadimak, to je moj i ničiji (smeh prim. aut)... Šalim se, nemam ništa protiv toga da nosi isti nadimak, on je sinonim za fudbal. Tadić je sjajan individualac, ono sve što radi na terenu volim da vidim u fudbalu. Njegova inspiracija doprinela je odlične rezultate, ali tek je na početku. U stanju je da bukvalno sam reši utakmicu, verujem da će biti još bolji u 2017. godini", rekao je Stojković novinarima.

* Tadić: Učio sam od Piksija

Stojković je dodao da je reprezentacija Srbije na pravom putu ka plasmanu na Svetsko prvenstvo, prvi put posle osam godina.

"Jako sam zadovoljan dosadašnjim tokom kvalifikacija, iako je Srbija druga, ali ima vremena da se isprave stvari. Sve ima smisla, realno možemo da se kvalifikujemo u Rusiju, sa Muslinom, Tadićem i saigračima to je jako moguće", poručio je Piksi.

Stojković navodi da je srećan u kineskom Gvanžu RF i da je potpuno fokusiran na obaveze u klubu, sa kojim je u septembru potpisao novi četvorogodišnji ugovor.

"Uspeli smo da napravimo igru koja je plenila i po mnogima smo igrali najlepši fudbal u Kini. Predviđali su nam da ćemo biti konkurenti za ispadanje, a ja sam smatrao da ćemo biti medju pet i pogrešio sam, završili smo šesti. Izvukli smo maksimum iz ekipe koja je limitirana".

On je naglasio da mu je veoma važno priznanje FSS, ali da ne radi trenerski posao zbog nagrada, već da bi ostavio dobar utisak.

"Nagrade dolaze i prolaze, ali je posebno značajno što dolazi iz FSS. Rekao sam u Kini da ćemo igrati najlepši fudbal, bez obzira na rezultate, i na kraju sezone dobio sam najveću satisfakciju", zaključio je Stojković.

Fudbal

Tadić: Učio sam od Piksija

Dušan Tadić izjavio je da mu mnogo znači Zlatna lopta FSS, ali da će ona dobiti još veći značaj kada se nacionalni tim plasira na Svetsko prventsvo u Rusiji.

Fudbal utorak 20.12. 16:33 Komentara: 7
strana 1 od 2 idi na stranu