Realu prepolovljena kazna, može da kupuje na leto

Sud za Sportsku arbitražu u Lozani (CAS) uvažio je žalbu Real Madrida i prepolovio zabranu dovođenja igrača 'Kraljevskom klubu' sa dva na jedan prelazni rok.

Izvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Aktuelni prvaci Evrope i sveta najpre su bili kažnjeni zabranom kupovine novih igrača u januarskom i letnjem prelaznom roku od strane Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), ali će posle spomenute odluke moći da pazare već na leto.

Takođe, novčana kazna smanjena je sa 300.000 na 200.000 evra.

"Odluka naglašava nepravdu koja je nanešena prilikom primarne kazne FIFA, iako klub žali zbog činjenice što CAS nije imao dovoljno hrabrosti da totalno ukine kaznu", navodi se u saopštenju ekipe sa stadiona Santijago Bernabeuu.

S druge strae, iz CAS nije bilo reči povodom žalbe gradskog rivala Reala Atletiko Madrida, koji je takođe kažnjem da u naredna dva prelazna ne može da kupuje pojačanja, ali će i njima najverovatnije prepolovljena kazna, iako zvanične potvrde još nema.

Fudbal

Tadić: Učio sam od Piksija

Dušan Tadić izjavio je da mu mnogo znači Zlatna lopta FSS, ali da će ona dobiti još veći značaj kada se nacionalni tim plasira na Svetsko prventsvo u Rusiji.

Fudbal utorak 20.12. 16:33 Komentara: 7
strana 1 od 2 idi na stranu