Ukrajina kažnjena zbog paljenja srpske zastave

FIFA je kaznila FS Ukrajine sa 60.000 švajcarskih franaka zbog, kako je navedeno, navijanja sa diskriminacionim karakterom na utakmici protiv Srbije u Harkovu.

Izvor: B92, Tanjug Evropa
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Nije precizirano, ali se pretpostavlja da je u pitanju incident kada je grupa navijaća zapalila srpsku zastavu tokom prijateljske utakmice koja je odigrana 15. novembra i završena pobedom domaćeg tima 2:0.

Sankcionisani su i FS Grčke i Bosne i Hercegovine zbog niza incidenata na utakmici (1:1) u Atini u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Grci su kažnjeni sa 80.000 franaka posle transparenta navijača "Nož, žica, Srebrenica", a BiH sa 25.000 zbog izazivanja nereda pristalica i paljenja baklji.

FIFA nije imala milosti ni prema reprezentacijama sa Ostrva jer su obeleževale "Dan primirja" u čast žrtvama Prvog Svetskog rata, iako je Engleskoj, Velsu, Škotskoj, Severnoj i Republici Irskoj zabranila političke poruke.

Velšani su na meču protiv Srbije nosili crni flor i na video bimu istakli cvet maka, za šta su kažnjeni 20.000 franaka, dok su iz sličnog razloga sankcionisani Engleska (45.000), Škotska (20.000), Severna Irska (15.000) i Republika Irska (5.000) tokom utakmica u novembru.

Fudbal

strana 1 od 2 idi na stranu