Nova vest
Fudbal

Utorak, 13.12.2016.

22:32

Arsenal pao na Gudisonu, Čelsi može na +6

Fudbaleri Arsenala i Lestera doživeli su poraze na gostovanjima u prvim mečevima 16. kola engleske Premijer lige.

Izvor: AK

Autor: AK

Arsenal pao na Gudisonu, Čelsi može na +6
Foto: Getty images

Seriju "tobdžija" od tri pobede i 14 mečeva bez poraza okončao je Everton, trijumfom 2:1 posle preokreta na Gudison Parku.

Domaćin je do tri boda stigao pogocima svojih defanzivaca, koji su u poslednjim sekundima dva puta blokirali šuteve igrača Arsenala ispred gol linije.

Arsenal je poveo preko Aleksisa Sančesa u 20. minutu, a "karamele" su izjednačile preko Simusa Kolmana koji je pogodio glavom u 44. To su bili jedini šutevi u okvir gola do poslednjih pet minuta, kada domaćin koristi sledeću šansu i stiže do pobede.

Peter Čeh uspeva da spreči Fila Džagjelku da pogodi, izbacuje loptu u korner, ali posle prekida uspeva da ga savlada drugi defanzivac, štoper Ešli Vilijams je pogodio u 86. minutu.

U poslednjim sekundima meča Arsenal je imao šansu da pobedi, imale su "tobdžije" zicer posle prekida i haosa u kaznenom prostoru, ali su igrači Evertona dva puta blokirali šut ispred gol linije.

Loša vest za Everton posle ovog meča je isključenje kapitena Džagjelke, koji će tako propustiti gradski derbi sa Liverpulom predstojećeg vikenda.

Pobedi Evertona se sigurno obradovao i Čelsi, jer će lider PL u sredu imati šansu da pobedom nad poslednjeplasiranim timom lige Sanderlendom ode na šest bodova razlike u odnosu na konkurenciju.

Lester je nakon impresivne pobede nad Mančester Sitijem opet razočarao svoje navijače, porazom u Bornmutu.

Veliku pobedu domaćinu doneo je Mark Pu, poslavši projektil posle odbitka u 34. minutu. Pola sata ranije Džejmi Vardi u jednom napadu propustio dve odlične prilike da donese vođstvo "lisicama".

Branilac titule je tako ostao u ogroženom području na tabeli, na svega četiri boda od zone ispadanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve