Nova vest
Fudbal

Subota, 26.11.2016.

23:12

Maradona o Kastru: Umro je najveći, moj drugi otac

Fidel Kastro je bio "najveći" i meni kao drugi otac, izjavio je u Zagrebu legendarni Dijego Maradona reagujući na vest o smrti oca Kubanske revolucije.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Maradona o Kastru: Umro je najveći, moj drugi otac
EPA/Cubadebate / HANDOUT

"Ovo je užasan dan za mene. Javljeno mi je da je preminuo onaj koji je bio najveći, bez ikakve sumnje. Fidel Kastro je umro. Izuzetno sam tužan, jer za mene bio kao drugi otac", rekao je Maradona koji u Zagrebu prisustvuje finalu Dejvisa kupa između Hrvatske i Argentine.

Bivši kubanski predsednik, revolucionarni vođa koji je izgradio komunističku državu i pet decenija prkosio naporima SAD da ga svrgnu, preminuo je u petak uveče u 91. godini.

Njegov pepeo biće položen 4. decembra u gradu Santijago de Kuba.

Maradona je rekao da ću Zagrebu ostati do nedelje uveče, posle čega putuje u Havanu.

"Hoću da budem s Raulom, Kastrovim bratom, s njihovom decom i kubanskim narodom koji mi je mnogo pomogao", rekao je vidno potresen argentinski fudbaler.

Na Kubi je proglašena devetodnevna žalost povodom Kastrove smrti. Povorka sa urnom sa pepelom kubanskog bivšeg predsednika četiri dana će putovati do Santijaga de Kube, grada na jugoistoku ostrva udaljenog više od 800 kilometara od Havane.

Maradona je rekao da želi da prati povorku od Havane do Santijaga de Kube.

Fudbaler koji je u nekoliko navrata boravio na Kubi gde se lečio od narkomanije, rekao je da mu je Kastro govorio o drogi i tešio ga da će se izvući.

Maradona ima tetovažu s Kastrovim likom na levom nozi a na desnoj ruci tetovažu Kastrovog druga po oružju, argentinskog gerilca Ernesta Če Gevare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve