Nova vest
Fudbal

Subota, 26.11.2016.

17:57

PL: "Ludnica" u Svonsiju, Liverpul na čelu

Fudbaleri Liverpula preuzeli su prvo mesto u Premijer ligi pobedom nad Sanderlendom u 13. kolu nacionalnog prvenstva.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

PL:
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Liverpul se dugo mučio sa čvrstim gostima, na kraju slavio rezultatom 2:0, ali je još u prvom poluvremenu ostao bez najboljeg igrača Filipea Kutinja.

Brazilac je povredio skočni zglob i na nosilima je iznet sa terena, što će biti veliki problem za ekipu Jirgena Klopa.

Subotnji program u Premijer ligi obeležila je nestvarna utakmica u Svonsiju – domaćin je vodio 3:1 protiv Kristal Palasa, potom su gosti preokrenuli na 3:4, ali su ’Labudovi’ sa nova dva gola ipak uspeli da osvoje tri boda – 5:4.

U ostalim mečevima Lester je izvukao bod protiv Midlsbroa rezultatom 2:2, dok je duel Hal sitija i Vest Hema završen 1:1.

Liverpul je bio dominantan, napadao je i stvarao šanse, ali je jedini gol iz igre postigao Divok Origi u 76. minutu meča, šutem iz daljine. Domaći tim je povisio vođstvo u nadoknadi vremena, kada je Džejms Milner iskoristio penal.

"Crveni" sada imaju 30 bodova, koliko ima i Čelsi, koji kasnije danas igra protiv Totenhema.

Šampion Lester odigrao je i četvrti meč bez pobede u Premijer ligi, pošto je kod kuće odigrao 2:2 sa Midlsbrom. "Lisice" su povele golom Rijada Mahreza, a onda je Alvaro Negredo dao dva gola za goste.

Lester je posle toga imao dve dobre šanse, a izjednačio je iz penala Islama Silmanija u petom minutu nadoknade vremena.

Lester je sada 16. na tabeli, sa 12 bodova. Midlsbro se sada popeo na 12. mesto i ima 14 bodova.

Svonsi je na svom terenu pobedio Kristal palas sa 5:4 u utakmici u kojoj su viđena tri preokreta, pošto je domaći tim gubio 0:1 i 3:4, a vodio 3:1.

"Orlovi" su poveli u 19. minutu golom Vilfrida Zahe. Svonsi je izjednačio u 36. minutu preko Gilfija Sigurdsona, da bi onda Liroj Fer pogocima u 66. i 68. minutu doneo "labudovima" 3:1.

Džejms Tomkins je smanjio na 3:2 u 75. minutu, da bi u 82. minutu Džek Kork doneo izjednačenje Kristal Palasu. Samo dva minuta kasnije, Kristijan Benteke je postigao novi gol i doneo vođstvo gostujućem timu.

Domaći tim je nastavio da napada, a Fernando Ljorente je sa dva gola u nadoknadi vremena doneo trijumf Svonsiju.

Ovo je timu iz Velsa bila tek druga pobeda u Premijer ligi ove sezone, tako da sada više nije poslednji jer ima devet bodova, jedan više od Sanderlenda. Kristal palas je ostao van zone ispadanja sa 11 bodova, koliko imaju i Vest Hem, koji ima meč manje, i Hal.

Premijer liga, 13. kolo:
Barnli – M. Siti 1:2
Hal – VBA 1:1
Lester – Midlzbro 2:2
Liverpul – Sanderlend 2:0
Svonsi – K. Palas 5:4
18:30 Čelsi – Totenhem

Nedelja:
13:00 Votford – Stouk
15:15 Arsenal – Bornmut
17:30 M. Junajted – Vest Hem
17:30 Sautempton – Everton

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve