Nova vest
Fudbal

Subota, 26.11.2016.

15:30

Augentaler: Švajnštajger ide u Čikago

Prema britanskim medijima, Bastijan Švajnštajger sastao sa trenerom MLS ligaša Veljkom Paunovićem i dogovorio trogodišnji ugovor vredan 16,5 miliona dolara.

Izvor: SM

Autor: SM

Augentaler: Švajnštajger ide u Čikago
Getty Images

To tvrdi i bivši kapiten Bajerna iz Minhena Klaus Augentaler.

"Čuo sam i mislim da će preći u SAD, iako ima ponude velikih evropskih timova i iz Turske. Zbog MLS lige Bastijan je odbacio sve druge opcije", rekao je Nemac za Omnisport, poznat i po čuvenom autogolu kojim je Crvena zvezda prošla u finale Kupa šampiona 1991. godine, kada je kasnije osvojila najvredniji klupski trofej.

Švajnštajger je prošlog jula iz Bajerna iz Minhena prešao u Mančester junajted, ali se, uz povrede, nije najbolje snašao u Engleskoj. Odigrao je ukupno 31 utakmicu i postigao gol.

“On je želeo da produži ugovor u Bajernu pre nego što je otišao u Englesku. Hteo je da bude u Minhenu još jednu ili dve sezone, ali nije bio u planovima Pepa Gvardiole, pa je zbog toga napustio nemački klub“, tvrdi Klaus.

On je ove sezone u nemilosti menadžera Junajteda Žozea Murinja, još nije odigrao nijedan meč u Premijer ligi, pa je odlazak u januaru logičan potez.

“Junajted je promenio trenera. Van Gal je morao da ode, a Murinjo ne voli Švajnštajgera. To je posao“, rekao je Nemac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve