Nova vest
Fudbal

Subota, 26.11.2016.

12:06

"Svi oštećeni navijači će moći da tuže UEFA"

Jedan navijač Atletiko Madrida tužio je UEFA zbog gola Serhija Ramosa u finalu Lige šampiona ove godine, a očekuje da to "otvori vrata" za slične tužbe.

Izvor: AK

Autor: AK

Foto: Getty images

Defanzivac je doneo vođstvo Realu iz moguće ofsajd pozicije posle centaršuta Tonija Krosa, te udarca glavom Gareta Bejla.

Hoze Antonio Kampon traži 1.600 evra, 160 za ulaznicu i 1.500 kao "moralnu odštetu" jer UEFA nije "preduzela sve mere kako bi sačuvala regularnost i izabrala je osobe (sudio Mark Klatenburg) koje ne poseduju potrebne kvalitete".

Njegov advokat Karlos Mendes smatra da će ova tužba ubrzati uvođenje video tehnologije u fudbal.

"To će se dogoditi, ne znam kad, ali desiće se. Standardi moraju i mogu biti unapređeni. Pogledajte tenis, mnogi su kritikovali "Hawk Eye", a sada je potpuno u upotrebi. Ako naš zahtev bude prihvaćen, biće primenjen na nivou cele Evrope i svi navijače koji su oštećeni prevarom mogu uraditi isto", rekao je Mendes.

On je naveo i primer gola Kristijana Ronalda u poslednjem madridskom derbiju kao sumnjivu situaciju u kojoj se čini da lopta nije prešla gol liniju.

"Ako odete u bioskop, a tamo nema zvuka, oni vam vrate novac, ovo je ista stvar. Postoje pravila i ona su prekršena. To je nemarnost u radu, a kada si nemaran onda plaćaš. Zbog toga smo tužili poslodavca (UEFA) i njegovog zaposlenog (Klatenburg) kao odgovorne", dodao je advokat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve