Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.11.2016.

22:55

LE: Runi pokrenuo Junajted, Džeko nosi Romu

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su Fejnord na Old Trafordu sa 4:0 u petom kolu Lige Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

LE: Runi pokrenuo Junajted, Džeko nosi Romu
Getty images

Ekipa Žozea Murinja bila je pod velikim pritiskom pred ovaj meč jer bi u slučaju trijumfa gostiju ostala bez šanse za prolaz u narednu fazu iz A grupe.

Junajted sada ima devet bodova, jedan manje od Fenerbahčea i dva više od Fejnorda. U poslednjem kolu Junajted gostuje prežaljenoj Zoprji, dok se u Holandiji sastaju Fejnord i Fener.

Engleski velikan odigrao je još jedan kvalitetan meč i pokazao je da podiže formu. Sjajan je bio kapiten Vejn Runi koji je načeo goste u 35. minutu kada je iz sumnjive pozicije iskoristio dodavanje Ibrahimovića i prebacio golmana gostiju.

U nastavku meča Junajted je napadao, ali nije mogao do gola, pa je delovalo da će Fejnord to kazniti. Ipak, u 69. minutu Runi je maestralno proigrao Matu iz pozicije iz koje je mogao i da šutira, a Španac je imao lak posao za 2:0.

Samo šest minuta kasnije na semaforu je bilo 3:0. Ibrahimović je iz mrtvog ugla pokušao da asistira, a golman gostiju Džons skrenuo je loptu u spostvenu mrežu. Pobedu je zaokružio Lingard u poslednjim trenucima.

Ubedljivu pobedu u četvrtak uveče ostvarila je Roma kod kuće protiv Viktorije Plzenj – 4:1 i tako obazbedila prolaz u E grupi. Rimljani imaju 11 bodova, četiri više od Astre i šest više od Austrije.

Edin Džeko je u 11. minutu pogodio za 1:0, a gosti su izjednačili u 18. golom Zemana. U nastavku meča Džeko je postigao još dva gola, a u strelce još upisao i Peroti.

U grupi F poznato je da će dalje Genk i Bilbao, samo još nije jasno ko će sa koje pozicije pošto obe ekipe imaju po 9 bodova. Bilbao je pobedio Sasuolo kod kuće golovima Garsije, Aduriza i Lekuea.

Genk je kod kuće bio bolji od Austrije sa minimalnih 1:0, a jedini gol postigao je Karelis već u 11. minutu.

Zanimljivo će u poslednjem kolu biti u D grupi. Zenit ima maksimalnih 15 bodova i prošao je dalje, a posle pobede AZ Alkmara nad Dandalkom u gostima sa 1:90 holandski tim ima 5 bodova, a Dandalk i Makabi po 4. Jedini gol na meču postigao je Veghorst u devetom minutu.

Priliku da obezbedi prolaz propustio je Olimpijakos koji je odigrao 1:1 sa Jang Bojsima. Grčki tim sada u B grupi ima 8 bodova, jedan manje od APOEL-a i tri više od Jang Bojsa i Astane.

Fortunis je doveo domaćina u vođstvo u 48. minutu, a Oro je izjednačio 10 minuta kasnije. Srpski reprezentativac Luka Milivojević odigrao je ceo meč za crveno-bele.

Grupa A:

Fenerbahče – Zorja 2:0
Mančester junajted – Fejnord 4:0

Tabela: Fenerbahče 10, Junajted 9, Fejnord 7, Zorja 2

Grupa B:

Astana – APOEL 2:1
Olimpijakos – Jang bojs 1:1

Tabela: APOEL 9, Olimpijakos 8, Jang Bojs 5, Astana 5

Grupa C:

Kabala – Anderleht 1:3
Sent Etjen – Majnc 0:0

Tabela: Anderleht 11, Sent Etjen 9, Majnc 6, Gabala 0

Grupa D:

Zenit – Makabi 2:0
Dandalk – AZ 0:1

Tabela: Zenit 15, AZ 5, Dandalk 4, Makabi 4

Grupa E:

Austrija – Astra 1:2
Roma – Viktorija 4:1

Tabela: Roma 11, Astra 7, Austrija 5, Viktorija 3

Grupa F:

Bilbao – Sasuolo 3:2
Genk – Rapid 1:0

Tabela: Genk 9, Bilbao 9, Rapid 5, Sasuolo 5

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve