Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.11.2016.

14:35

Murinjo: I seru Aleksu trebalo nekoliko godina...

Menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo rekao je da je i seru Aleksu Fergusonu bilo potrebno vreme da postane najbolji trener u istoriji Premijer lige.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Murinjo: I seru Aleksu trebalo nekoliko godina...
Photo by Gareth Copley/Getty Images

Murinjo, koji je preuzeo Junajted na početku sezone, nema dovoljno dobre rezultate, zbog čega je sve veći pritisak navijača najvećeg engleskog kluba.

Međutim, Portugalac ističe da je proces stvaranja tima dugačak i da ne treba po svaku cenu tražiti rezultate.

„Najboljem menadžeru u istoriji Premijer lige bilo je potrebno nekoliko godina da bi izgradio tako uspešan period. Ako je najboljem bilo potrebno toliko vreme, to znači da je i nama ostalima. Posao je očekivano težak, nisam očekivao da bude lako. Rekao sam da ću pokušati da osvojim Premijer ligu, ali u isto vreme smatram da sam rizikovao time što sam rekao“, istakao je Murinjo.

Portugalac je istakao da želi da trenira Junajted i nakon trogodišnjeg ugovora.

„Na početku sam ugovora, na početku sam procesa. Idemo korak po korak. Ako me pitate da li bih želeo da budem uspešan u ove tri godine, da li bih voleo da ostanem duže od tri godine, odgovor je da. Razlog je to što sam u kluu u kojem želim da budem. Voleo bih, ali moram to da zaslužim. Videćemo razvoj rezultata, a ako klub jednoga dana misli da sam zaslužio da ostanem, biću veoma srećan i ponosan. Tek sam na početku“, dodao je menadžer ’Crvenih đavola’.

Uprkos vremenu koje je potrebno da se slože kockice, nekadašnji trener Porta, Intera, Real Madrida i Čelsija želi da ostvari zapažen uspeh ove sezone.

„Trogodišnji ugovor koji sam potpisao mi daje vremena da dođem tamo gde želim da budem. Ne svodi se sve na prelazni rok, nije sve u tome. U pitanju je odnos sa igračima, razumevanje igrača, toga da igrači razumeju moj karakter kao menadžera. Da se razviju individualne rutine, dinamika rada... To mora da bude ključ, sve leži u tome. Ali ako me pitate da li čekam treću godinu svog ugovora da ostvarim rezultate, odgovor je ne. Ne čekam. Pokušaću da dam sve od sebe kako bih odmah imao rezultate“, zaključio je Murinjo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve