Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.11.2016.

12:59

Nikolić: Pet utakmica u sledećih 20 dana

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da Napredak zaslužuje veliko poštovanje, ali je istakao da je cilj njegove ekipe u predstojećoj utakmici pobeda.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Nikolić: Pet utakmica u sledećih 20 dana
Foto: StarSport

Fudbaleri Partizana u petak dočekuju Napredak u 17. kolu Superlige Srbije.

"Očekuje nas pet utakmica u sledećih 20 dana, malo je zgusnut i teži raspored nego u prethodnom periodu. Nalazimo se u dobroj seriji od 11 pobeda i jednog remija u poslednjih 12 mečeva, sa jednom vrlo kvalitetnom gol razlikom u tom periodu... Ali, sve to zajedno ništa ne znači jer smo u ranoj fazi sezone, ima mnogo više da se igra od onog što je odigrano do sada", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

’Crno-beli’ su drugi na tabeli sa 35 bodova, dok je Napredak četvrti sa četiri boda manje.

"Dolazi nam Napredak, ekipa koja zaslužuje sve pohvale ove sezone. Igraju kvalitetan fudbal koji je dopadljiv za oko, ali u isto vreme donosi i rezultat. Četvrti su na tabeli i ekipa koja ima najmanje primljenih golova u ligi posle nas, što govori o njihovoj disciplini u igri, ali su isto tako opasni i u napadu. Uspeli su da pobede Partizan na početku prvenstva, mi smo uspeli da pobedimo njih u Kupu, ali ta utakmica nije neki poseban parametar jer je Kup specifično takmičenje", rekao je Nikolić.

"Nema dileme šta je naš cilj u ovoj utakmici – to su pobeda i nova tri boda", dodao je trener Partizana.

Nikolić je naveo da je važno da njegova ekipa u sutrašnjem meču bude disciplinovana u igri.

"Potreban je i kvalitet u protoku lopte koji je nekad bolji, nekad lošiji. Ali, iznad svega je motivacija. Mnogo je važno da sutrašnju utakmicu otvorimo na pravi način. Mislim da su igrači svesni značaja utakmice i da će imati snage da iznesu teret utakmice na pravi način", rekao je Nikolić.

On je naveo da u timu neće biti mnogo promena u odnosu na prethodno kolo.

"Imamo dva znaka pitanja pred sutrašnju utakmicu. Imamo Evertona koji je pod jakim virusom koji je dobio od svog sina i kod njega je popriličan znak pitanja. Mali znak pitanja je Nemanja Mihajlović koji je juče nezgodno zgazio na treningu i malo obnovio povredu zgloba, ali mislim da će biti spreman", rekao je Nikolić.

Utakmica se igra od 17.00 na stadionu u Humskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve