Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.11.2016.

12:11

Stiven Džerard odlazi u penziju!

Stiven Džerard, jedan od najboljih veznih igrača Engleske u ovom veku, odlučio je da se penzioniše.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Stiven Džerard odlazi u penziju!
Photo by Stu Forster/Getty Images

Legendarni kapiten Liverpula, koji je prethodne sezone nastupao za LA Galaksi, završio je uspešnu karijeru u 37. godini, prenosi AFP.

Iako se spekulisalo da će se vratiti na Ostrvo i tu završiti sa fudbalom, odlučio je da je kraj i sada će se posvetiti karijeri menadžera.

„Objavljujem da se povlačim iz profesionalnog fudbala. Imao sam neverovatnu karijeru i zahvalan sam na svakom trenutku“, rekao je Džerard.

Njegov poslednji potez bio je jedanaesterac koji je dao u penal seriji polufinala Zapada MLS lige, a savladao je bivšeg rivala iz Merzisajda, nekadašnjeg golmana Evertona Tima Hauarda.

‘Stivi Dži’ je 17 sezona proveo je u Liverpulu koji je 12 godina predvodio kao kapiten, a na 710 utakmica postigao je 186 golova.

„Kao tinejdžer sam ostvario dečački san da obučem čuveni crveni dres Liverpula. Kada sam debitovao protiv Blekburna u novembru 1998. godine nisam ni zamišljao šta ću sve postići u narednih 18. Srećan sam što sam osetio toliko neverovatnih momenata u karijeri – ponosan sam na više od 700 utakmica za Liverpul“.

Sa ‘Redsima’ je bio prvak Evrope 2005. godine, osvojio je još osam trofeja, ali među njima nije Premijer liga. Za reprezentaciju je nastupio 114 puta i postigao 21 gol.

„Ponosan sam što sam imao ulogu u pomaganju Liverpulu da vrati slavu na ’Enfild’, poput one noći u Istanbulu. Želim da se zahvalim svima u Liverpulu, ponosan sam što sam igrao i bio kapiten toliko godina. Posebnu zahvalnost upućujem Stive Hajveju, Dejvu Šanonu i Hjuu Mekoliju koji su verovali u mene kada sam počinjao“.

Prethodne dve sezone je nastupao za Galaksi za koji je na 38 mečeva postigao pet golova, a ni u SAD nije stigao do titule šampiona.

Navijači Liverpula se nadaju da bi mogao da se vrati u voljeni klub, koji je trenutno među kandidatima za titulu u Premijer ligi. Nedavno je menadžer Jirgen Klop naveo da je on uvek dobrodošao u Liverpul.

„Hvala neverovatnim navijačima Liverpula, Engleske i LA Galaksija na izuzetnoj podršci. Vaša lojalnost i podrška su mi značile sve na svetu. Uzbuđen sam zbog onoga što nosi budućnost i osećam da mogu još mnogo da ponudim fudbalu, u kojem god obliku to bilo. Uzeću neko vreme kako bih razmotrio opcije i uskoro ću saopštenjem objaviti šta je sledeći korak“, zaključio je Džerard.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve