Nova vest
Fudbal

Utorak, 15.11.2016.

17:28

Da li je Lajpcig konkurent Bajernu za titulu?

Fudbaler Bajerna iz Minhena Mats Humels ocenio je da Lajpcig može da se bori za titulu u Nemačkoj, bez obzira što je debitant u Bundesligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Da li je Lajpcig konkurent Bajernu za titulu?
Foto: Getty images

Bajern je četvorostruki uzastopni šampion, a trenutno je izjednačen sa Lajpcigom na prvom mestu tabele.

Obe ekipe su neporažene i imaju isti broj bodova, ali tim iz Minhena ima bolju gol-razliku. Lajpcig je osvojio više bodova u gostima.

"Lajpcig će biti kandidat za titulu ako ispustimo bodove. Sve što su pokazali do sada bilo je vrlo ubedljivo. Igraju vrlo napadački fudbal, timski se brane i imaju sve pojedinačne kvalitete koji su im potrebni", rekao je Humels.

Iskusni štoper koji je osvojio Svetsko prvenstvo sa Nemačkom kazao je da ga Lajpcig podseća na Borusiju Dortmund iz sezone 2011/12, kada je osvojila titulu i kada je Humels još igrao tamo.

Trener Lajpciga Ralf Hazenhitl ne veruje baš da njegov tim može da ponovi uspeh Kajzerslauterna, koji je 1998. osvojio titulu u svojoj prvoj sezoni po povratku u Bundesligu.

"Ništa nije nemoguće u fudbalu. Videli ste šta se desilo u Engleskoj sa Lesterom, ali bi to u Nemačkoj bilo čudo. Ja čak i ne razmišljam o tome. Ne vidim trenutno gde su nam granice, niti znam gde bi trebalo da budemo. Mi u suštini igramo sa drugoligaškom postavom, sa timom koji je prošle sezone bio drugi u Cvajti", rekao je Hazenhitl.

Ovaj trener je prošle sezone vodio Ingolštat, ali je ovog leta zamenio Ralfa Rangnika, koji je postao sportski direktor. Rangnik je bio tvorac senzacionalne sezone Hofenhajma 2008, kada je na polovini svoje debitantske sezone bio prvi na tabeli.

Hofenhajm je takodje neporažen ove sezone, a pomogao je Lajpcigu da se izjednači tako što je sa Bajernom igrao nerešeno.

Lajpcig je projekat koji je stvorila austrijska kompanija Red Bul i njen osnivač, milijarder Ditrih Matešic, koji je kupio lokalnog petoligaša klub 2009. i dao mu novo ime. Nekadašnji istočnonemački klub dobio je novi stadion za Svetsko prvenstvo 2006, ali nije imao klub da igra na njemu.

Protivnički navijači snažno se protive Lajpcigovim vezama sa Red Bulom i nazivaju ga "timom iz epruvete". Klupski autobus je bio kamenovan, a igrači Lajpciga redovno su vređani tokom utakmice. Početkom meseca neko je pored terena bacio odsečenu glavu bika tokom utakmice.

Humels nije jedini koji smatraju Lajpcig ozbiljnim rivalom.

Uli Henes, koji će se vratiti na mesto predsednika kada odsluži zatvorsku kaznu zbog izbegavanja poreza, rekao je u nedavnom intervjuu da je Lajpcig "vrlo jak".

"Oni, naravno, imaju tu prednost što mogu da leže na kauču tokom nedelje dok mi igramo Ligu šampiona. Ja poznajem gospodina Matešica, on će uložiti nekoliko miliona tokom zimske pauze ako bude trebalo", rekao je Henes.

Hazenhicel je primetio da Bajern razmišlja o njegovom klubu.

"Izgleda da je ono što smo odigrali do sada bilo impresivno", rekao je trener Lajpciga.

Bajern i Lajpcig će se sastati 21. decembra, u poslednjoj utakmici jesenjeg dela sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve