Nova vest
Fudbal

Subota, 12.11.2016.

23:11

Izreal silan u Albaniji, Španija, Italija rutinski

Reprezentacija Izreala ubedljivo je savladala Albaniju u Elbasanu u meču četvrtog kola grupe G kvalifikacija za Svetsko prevenstvo u Rusiji – 3:0 (1:0).

Izvor:

Autor:

Izreal silan u Albaniji, Španija, Italija rutinski
EPA/MIGUEL ANGEL MOLINA

U preostala dva susreta iste grupe, Italija i Španija zabeležile su lake i očekivane pobede – 'Furija' je na domaćem terenu porazima Makedoniju 4:0 (1:0), dok su 'Azuri' istim rezultatom bili bolji od Lihtenštajna kao gosti – 4:0 (4:0).

Španija i Italija dele prvo mesto u grupi sa po deset bodova, Izrael je treći sa jednim manje, sledi Albanija sa šest, dok Makedonija i Lihtenštajn nemaju niti jedan bod.

U istom terminu, od 20.45, odigran je i jedini preostali susret u okviru grupe I, a Ukrajina je u Odesi pogotkom Artema Kraveca pobedila Finsku i izbila na drugo mesto na tabeli – 1:0 (1:0).

Duel u Albaniji pratile su ogromne mere obezbeđenja, zbog verske netrpeljivosti, ali napetosti na terenu nije bilo nimalo. Gosti su poveli u 18. minutu pogotkom Erana Zahavija iz penala, a dodatni problem za domaćina bio je i crveni karton koji je dobio Berat Djimsiti kada je skrivio jedanaesterac.

Sve je praktično bilo gotovo posle deset minuta igre u nastavku, kada je golman Etrit Beriša takoše udario protivnika glavom, iako je lopta bila totalno na drugoj strani, i zaradio isključenje, iako Zahavi nije uspeo da realizuje drugu najstrožu kaznu.

Albanci nisu mogli da se suprotstave sa devet igrača u polju, da bi pobedu Izraelaca potvrdili Dan Einbinder u 66, odnosno Eliran Atar u 84. minutu.

S druge strane, Španci su poveli autogolom Darka Velkovskog u 34. minutu, pre nego što su novi lagani trijumf potvrdili Vitolo u 63, Naćo Monreal u 84. i Aric Aduris u 85. minutu.

Ni Italija se nije nimalo namučila, pošto je već posle 45 minuta igre obezbedila tri boda – pogocima Andree Belotija u 11, Čira Imobilea u 12, Antonija Kandreve u 32. i ponovo Belotija u 44. minutu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve