Nova vest
Fudbal

Subota, 12.11.2016.

19:46

SP: Irska slavila u Beču, Hrvati i Turci sigurni

Reprezentacija Republike Irske slavila je protiv Austije u Beču na otvaranju četvrtog kola grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji – 1:0 (0:0).

Izvor:

Autor:

SP: Irska slavila u Beču, Hrvati i Turci sigurni
EPA/LISI NIESNER

U drugom okršaju grupe, koju od 20.45 zatvaraju Vels i Srbija, Gruzija i Moldavija remizirali su u Tbilisiju – 1:1 (1:0).

U okviru grupe I domaćini su bili sigurni, Hrvatska je na praznom Maksimiru porazila Island 2:0 (1:0), dok je Turska istim rezultatom bila bolja od Kosova – 2:0 (0:0).

Domaći su bolje otvorili meč na stadionu Ernst Hapel, pritiskali su i napadli od samog starta, ali su ipak gosti bili ti koji su imali bolje prilike.

Udarac Šejna Dafija u 32. minutu otišao je tik pored leve stative, da bi osam minuta kasnije Marsel Zabicer pogodio prečku, posle lepog dodavanja u prostor.

Tačku na prvi deo igre stavio je Džonatan Volters, pogodivši prečku Austrije se desetak metara. Međutim, već posle 180 sekundi igre u nastavku Irci su poveli – Džejms Meklin iskoristio je asistenciju Vesa Hulahana i rutinskim šutem u dalji ugao završio školsku kontru.

Pokušali su Austrijanci na sve načine da izbegnu poraz. Šut Davida Alabe sa distance završio je iznad prečke, da bi najveću priliku propustio Marko Arnautović u četvrtom minutu nadoknade – kada je njegov udarac završio pored gola.

Ekipa Martina Onila preuzela je ovim trijumfom čelo tabele sa deset bodova, dok su Austrijanci oistali četvrti sa četiri boda. S druge strane, prvi bod, ujedno i prvi gol, Moldaviji doneo je Akejsabdrz Gackan spektakularnim volej udarcem.

Hrvati nisu imali previše problema protiv Islanđana u Zagrebu, dominirali su od prvog do poslednjeg minuta, a treću pobedu u kvalifikacijama doneo im je Mateo Brozović sa dva pogotka.

Vezista milanskog Intera najpre je u 15. minutu levom nogom pogodio donji ćošak gola Hanesa Haldarsona, posle duplog pâsa s Ivanom Rakitićem, da bi u prvom minutu nadoknade drugog poluvremena, takođe sa dvadesetak metara, ovoga puta desnom nogom, postavio konačan rezultat susreta.

U istom terminu, Turska je tek u drugom poluvremenu uspela da slomi otpor južne srpske pokrajine.

Strelci su bili Buruk Jilmaz u 51, odnosno Voklan Šen u 55, na asistenciju strelca prvog gola.

Hrvati i dalje drže čelo grupe sa deset bodova, Islanđani su drugi sa sedam, dok Turska ima pet na četvrtom mestu, isto koliko i Ukrajina, koja od 20.45 zatvara rundu sa Finskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve