Nova vest
Fudbal

Subota, 12.11.2016.

12:10

Šveđani ljuti na Mažića: Grizman je bio u ofsajdu

Fudbaleri Švedske nezadovoljni su suđenjem srpskih arbitara na meču sa Miloradom Mažićem, u porazu od Francuske 2:1

Izvor: AK

Autor: AK

Šveđani ljuti na Mažića: Grizman je bio u ofsajdu
Foto: EPA/PETER POWELL

Skandinavci su poveli na San Deniju golom iz slobodnog udarca u 50. minutu, ali je domaćin preokrenuo u roku od desetak, preko Pola Pogbe i Dimitrija Pajea.

Šveđani Mažiću zameraju što njegov pomoćnik nije signalizirao ofsajd poziciju Antoana Grizmana neposredno pre pobedonosnog gola.

"Sudija nije imao osećaj. Oštećeni smo, ovo ne sme da se dešava na ovom nivou", tvrde švedski fudbaleri.

Paje je loptu ubacio u nebranjenu mrežu, nakon što je golman Švedske loše intervenisao prilikom centaršuta sa desne strane. Zasmetao mu je upravo Grizman koji je bio iza leđa gostujuće odbrane prilikom centaršuta.

"Ostavio sam Grizmana u ofsajdu, video sam da je bio u ofsajdu", rekao je poslednji igrač švedske odbrane u tom trenutku Emil Kraft.

On smatra da je Mažić pogrešio i kada je svirao njegov faul u 57. minutu, nakon koga je Pol Pogba izjednačio rezultat udarcem glavom.

"Bilo je to remplovanje, rame uz rame, a on je izgubio duel. Nije to bio faul", dodao je Kraft.

Albin Ekdal je istakao da je sa Mažićem bilo nemoguće komunicirati, da je prestrogo donosio neke odluke, kaznio je žutim Krafta, a nije na primer igrača Francuske koji je napravio faul iz kojeg je Emil Forsberg postigao gol.

"Grizman je bio u ofsajdu kod drugog gola, a mogao je i da mu svira faul jer je skočio na golmana Robina Olsena", rekao je Ekdal.

Duel Francuske i Švedske je bio međusobni obračun za prvo mesto u Grupi A, "Trikolori" posle četiri kola imaju tri boda više od "Vikinga", koje bi u nedelju mogla da stigne Holandija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

120 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve