Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 03.11.2016.

15:42

Hrvati 50.000 zbog "Ubij Srbina", ništa o Kosovu

Fudbalski savez Hrvatske kažnjen je sa 50.000 švajcarskih franaka od strane FIFA zbog povika njihovih navijača "Ubij Srbina" u Skadru.

Izvor: AK

Autor: AK

Hrvati 50.000 zbog

S druge strane, FIFA se nije oglasila u vezi sa kosovskim navijačima koji su zajedno učestvovali u vređanju Srba 6. oktobra u albanskom gradu na granici sa Crnom Gorom.

FIFA je Hrvate usput upozorila na buduće ponašanje navijača, jer bi u slučaju ponavljanja sličnog incidenta mogla oštrije da ih kazni.

U HNS smatraju da su kažnjeni relativno blago s obzirom na okolnosti jer je Disciplinska komisija uvažila njihove argumente u vezi sa naporima uloženih u organizaciju utakmice sa FS Kosova.

Pre i tokom duela Kosova i Hrvatske u Skadru, navijači obe selekcije su skandirale "Ubij Srbina" i "Za dom spremni", čak i u naizmeničnom ritmu.

Hrvatske je već kažnjavana zbog svojih navijača, pa su prva dva meča sa Turskom i Islandom igrali pred praznim tribinama zagrebačkog Maksimira.

Posle tri kola u Grupi I Hrvatska deli prvu poziciju s Islandom sa po sedam bodova, treća je Ukrajina sa pet, a slede Turska sa dva, te Finska i Kosovo sa po jednim bodom.

U četvrtom kolu 12. novembra Hrvatska dočekuje Island, Kosovo gostuje Turskoj, dok Ukrajina čeka Finsku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

116 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve