Nova vest
Fudbal

Nedelja, 30.10.2016.

14:15

Konte: Žalim zbog potpisivanja ugovora sa Čelsijem

Menadžer Čelsija Antonio Konte otkrio je mnogo zanimljivih trenutaka u karijeri, kao i zbog čega žali potpisivanje ugovora sa londonskim klubom.

Izvor: SM

Autor: SM

Konte: Žalim zbog potpisivanja ugovora sa Čelsijem
Getty Images

“Zažalio sam što sam pre Evropskog prvenstva u Francuskoj koje je održano ove godine,sklopio saradnju sa Čelsijem. Da nisam potpisao, mislim da ne bih napustio reprezentaciju", izjavio je menadžer ‘plavaca’.

On je govorio o svom najvećem ostvaranju u karijeri, kao i na čiji je nagovor preuzeo Italiju.

"To je prvi Skudeto sa Juventusom koji sam ostvario kao trener i moja najveća radost. Prethodnu sezonu završili smo na sedmom mestu i uopšte nismo bili među kandidatima za šampionsku titulu. Milan je tada trebalo da dominira u prvenstvu sa Ibrahimovićem, Gatuzom, Nestom, Robinjom. U poređenju sa njima, bili smo autsajderi, ali to je bila i naša prednost jer je sav pritisak bio na njima”, rekao je Konte.

Od 2011. do 2014. uspešno je vodio ‘Staru damu’ da bi posle toga postao selektor reprezentacije Italije.

“Na nagovor roditelja prihvatio sam ulogu selektora svoje zemlje jer je to velika čast. Posle tri fenomenalne godine u torinskom klubu, to je bila zasluga za sve što sam uradio”, dodao je Italijan.

Ovaj 47-godišnji trener priznaje da je teško podneo poraz od Nemačke na EURO 2016.

"Taj dan obuzele su nas suze jer znali smo da već sledećeg dananećemo više biti zajedno. To me je baš pogodilo. Bilo je zadovoljstvo proživljavati trenutke sa svima i smatram da smo tada prošli da bismo sigurno bili prvaci Evrope”, zaključio je Konte.

On je u aprilu ove godine potpisao trogodišnji ugovor sa Čelsijem, a posle devet kola zauzimaju peto mesto na tabeli sa 19 osvojenih bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve