Nova vest
Fudbal

Subota, 29.10.2016.

17:22

BL: Levandovski presudio Auzburgu, pobeda Lajpciga

Fudbaleri Bajerna savladali su ekipu Auzburga u devetom kolu Bundeslige – 3:1(2:0).

Izvor: SM

Autor: SM

BL: Levandovski presudio Auzburgu, pobeda Lajpciga
EPA/Andreas Gebert EPA/Andreas Gebert

Dvostruki strelac za minhenski klub bio je Robert Levandovski, koji je postigao vodeći gol u 19. i u 48. minutu, a u listu strelaca upisao se i Ajren Roben u 21. minutu, koji je asistirao kod oba gola poljskog reprezentativca.

Jedini pogodak za domaći tim dao je Ja- Čeol Ku u 67. minutu meča. Srpski fudbaler Gojko Kačar igrao je do 82. minuta za ekipu Auzburga.

Bajern je sada prvo na tabeli sa 23 odvojena boda, dok je Auzburg na 12. poziciji sa osam.

Fudbaleri Lajpciga su na gostovanju bili bolji od Dramštada sa 2:0 i sada imaju dva boda manje od prvoplasirane ekipe Bajerna.

Pobedu gostima doneo je Marsel Sabicer u 51, a potom je duplirao prednost devet minuta pre kraja meča.

Frajburg je takođe zabeležio pobedu na gostovanju u Verderu i golovima Maksimilijana Filipa u 29, Vinčenca Grifa iz penala u 39 i Amira Abrašija u 75. minutu sačuvao sedmu poziciju na tabeli - 3:1.

Strelac jedinog gola za domaći tim bio je Santjago Garsija, koji je u 67. smanjio prednost gostujućeg tima.

Za domaći tim zaigrao je i srpski fudbaler Miloš Veljković koji je u 41. minutu zamenio Sanea. Fudbaleri Bremena posle devet kola zauzimaju 15. poziciju na tabeli sa sedam osvojenih bodova.

U derbiju dana Bajer Leverkuzen je slavio protiv Volfsburga sa 2:1, posle preokreta na gostovanju.

Volfsburg je poveo Maksimilijana Arnolda u 37. minutu, ali je Bajer u drugom poluvremenu za samo četiri minuta preokrenuo rezultat i, na kraju, slavio. Admir Mehmedi je pogodio u 79. minutu, a Tin Jedvaj četiri minuta kasnije.

Majnc je slavio protiv Ingolštada sa 2:0, a golove su postigli Junus Malji u 51. iz penala i Levin Oztunali pet minuta pre kraja utakmice.

Na meču je fudbaler Ingolštada Maks Kristijansen zbog drugog žutog kartona zaradio crveni, pa je gostujuća ekipa četiri munuta pre kraja, imala igrača manje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve