Nova vest
Fudbal

Subota, 29.10.2016.

16:50

Partizan slavio u Surdulici, dva gola Đurđevića

Fudbaleri Partizana savladali su Radniku 3:1 (2:0) u Surdulici, u prvom meču 14. kola Superlige Srbije

Izvor: AK

Autor: AK

Partizan slavio u Surdulici, dva gola Đurđevića
Foto: StarSport

Crno-beli su pobedu najavili sa dva gola u roku od 60 sekundi počektom meča, preko Uroša Đurđevića i Leonarda, domaćin se vratio u igru preko Zlatanovića početkom drugog poluvremena, ali crno-beli overavaju pobedu 15 minuta pre kraja drugim golom Đurđevića, nakon velike greške golmana Čančarevića.

Partizan je sedmom pobedom u poslednjih osam kola stigao na deobu druge pozicije sa Vojvodinom, koja u nedelju gostuje petoplasiranom Radničkom u Nišu. Radnik je ostao na desetom mestu sa 15 bodova.

Domaćin je tokom prvih 45 minuta imao veći posed lopte, prvi je i zapretio preko Radovića čiju je sjajnu šansu osujetio Kljajić, ali crno-beli ekspresno stižu do 2:0.

Vođstvo je doneo Đurđević koji je lako realizovao situaciju jedan na jedan sa golmanom Čančarevićem, nakon kontranapada koji je otvorio Božinov. Nije prošao ni minut, a bilo je 2:0.

Ovaj put su crno-beli odigrali sjajnu timsku akciju, krenula je od Evertona, preko Božinova, Stevanovića i Đurđevića, a završio ju je Leonardo.

U nastavku meča domaćin je uglavnom diktirao tempo, Partizan je šansu vrebao iz kontranapada, a krajem prvog poluvremena prečku je pogodio Leonardo posle pokušaja loba sa oko 20 metara.

Na samom startu drugog dela igre domaćin je nagrađen za dobru igru. Radnik je dobro kombinovao po desnoj strani, bek Milovanović je poslao centaršut na prvu stativu, gde je Zlatanović reagovao brže od Balažica i savladao nemoćnog Kljajića.

Usledila je velika borba na sredini terena, Partizan je imao dve dobre situacije za overi pobedu, ali je sjajno reagovao Čančarević, koji je na kraju ipak postao tragičar, jer je traljavom reakcijom prilikom jednog istrčavanja servirao lagan gol Đurđeviću za konačnih 3:1.

Tok meča:

Domaćin je bolje otvorio meč, krenuo ofanzivno protiv crno-belih i već u četvrtom minutu imao gol šansu. Nakon brze akcije kroz sredinu terena, Radović ostao usamljen na desnoj strani, dobio je loptu na vreme, šutirao je snažno sa 15-ak metara, ali pravo u Kljajića.

Nekoliko minuta kasnije prvi put je zapretio i Partizan, Božinov sjajno "izbacuje" Đurđevića u kaznenom prostoru, ali je Čančarević bio brži od gostujućeg napadača.

Već u devetom minutu Partizan stiže do prednosti u Surdulici. Nakon kornera i pritiska Radnika, Balažic oduzima loptu, dodaje je do Božinova koji je izbacuje loptu na protivničku polovinu terena do usamljenih Leonardo i Đurđevića. Prihvata je mladi centarfor crno-belih, brzo stiže do gola Radnika i rutinski je šalje u mrežu (1:0).

Nije prošao ni minut, a Partizan je vodio 2:0. Luiz je presekao napad Radnika na sredini terena, pronašao ne desnoj strani Božinova, on loptu brzo gura napred do Stevanovića, a ovaj je prosleđuje u sredinu do Đurđevića.

Strelac prvog gola nastavlja brzu akciju prebacivanjem na drugu stranu do usamljenog Leonarda koji poput Đurđevića lagano sa ivice kaznenog šalje loptu pored nemoćnog Čančarevića uz desnu stativu.

Sedam minuta je bilo potrebno domaćim igračima da se konsoliduju i pokušaju da smanje zaostatak, Adamović je odlično šutirao iz slobodnog udarca, ali je Kljajić nogama intervenisao u velikoj gužvi i sprečio skoro izvesan gol.

Desetak minuta kasnije opet su crno-beli bili blizu gola, brzom razmenom pasova ovaj put je u prilici bio Božinov, Leonardo ga je ostavio potpuno samog na pet metara, ali je Čančarević fantastično reagovao.

Sreća, tačnije prečka, je spasila Radnik u 38. minutu. Leonardo je video Čančarevića daleko od gola, pokušao je da ga lobuje volej udarcem sa skoro 20 metara, ali je na njegovu žalost pogodio samo okvir gola.

Na startu drugog poluvremena domaćin se vraća u meč. Radnik je konačno nagrađen za dobru igru iz prvog poluvremena u kojem su Surduličani imali veći posed nad loptom od Partizana. Posle kombinacije na desnoj strani i centaršuta Milenkovića, Zlatanović je iskoristio slabu reakciju odbrane crno-belih i sa nekoliko metara lako savladao Kljajića.

Tek u desetom minutu nastavka Partizan je stvorio prvu šansu u drugom poluvremenu, Đurđević je pronašao Božinova koji izlazi praktično sam na Čančarevića, koji opet sjajno interveniše i sprečava treći gol crno-belih.

Usledio je mirniji period igre, Radnik je tražio šansu za izjednačenje, Partizan pretio iz polukontri, najopasniji je bio Leonardo, ali nije bilo konkretnih šansi ispred gola Čančarevića.

Petnaest minuta pre kraja Partizan uspeva da overi pobedu. Najbolji pojedinac domaćeg tima, golman Čančarević je od heroja postao tragičar. Očajno je reagovao prilikom jednog istrčavanja, iako je Đurđević odustao od napada na loptu, golman Radnika ju je promašio, pa je centarforu crno-belih bilo lako da je ubaci u nebranjenu mrežu za 3:1.

Partizan je treći put u nizu savladao Radnik u međusobnim duelima, crno-beli su dobili sedmi od poslednjih osam mečeva u Superligi, dok su Surduličani prekinuli niz od dva trijumfa u prvenstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve