Nova vest
Fudbal

Subota, 15.10.2016.

17:00

Partizan nastavio pobednički niz

Fudbaleri Partizana pobedili su Voždovac u gostima sa 3:0 u meču 12. kola Superlige Srbije.

Izvor: MN

Autor: MN

Partizan nastavio pobednički niz
Starsport

Ekipa Marka Nikolića nastavila je pobedničku seriju, sedmom pobedu u nizu u svim takmičenjima, a najzaslužniji za nova tri boda bili su strelci Leonardo, Ostojić i Everton.

Partizan zauzima treće mesto na tabeli sa 25 bodova, dok je Voždovac doživeo šest porau i zauzima 10. mesto sa 14 bodova.

Utakmica se igrala na stadionu koji se nalazi na krovu tržnog centra u Zaplanjskoj, što je bio prvi put da tamo gostuje Partizan.

Fudbaleri Partizana su na teren izašli u majicama sa likom ubijenog vođe navijača Aleksandra Stankovića.

Na Voždovcu nije viđen preterano uzbudljiv meč i pored tri pogotka koja su postigli gostujući fudbaleri. Partizan je kontrolisao igru, a Voždovac nije stvorio ozbiljniju priliku tokom svih 90 minuta, kada su uglavnom kontranapadima pokušavali da zaprete.

Leonardo je u 23. minutu izveo skraćeni korner sa leve strane, niko nije dirao lopta i ona je završila u mreži. Brazilac je petim pogotkom na isto toliko mečeva u nizu pokazao da je u odličnoj formi.

U finišu poluvremena Voždiovac je ostao sa igračem manje na terenu, Milhajlov je dobio direktan crveni karton u 41. minutu, zbog starta sa leđa na Leonardu. To je olakšalo posao crno-belima u nastavku koji dupliraju prednost u 56. minutu. Prvo je Leonardo propustio dobru priliku posle koje lopta odlazi u korner, izveo ga je Stevanović, Ostojić je skočio glavom i zakucao loptu u gol.

Konačan rezultat postavio je Everton u 73. minutu posle asistencije Mihajlovića.

Tok meča:

Sastavi:
Voždovac: Milošević, Gajić, Putinčanin, Mihajlov, Filipović, Jovanović, Lukić, Blagojević, Sinđić, Ćirković, Dražić
Partizan: Kljajić, Vulićević, Balažic, Ostojić, Miletić, Everton, Jevtović, Stevanović, Leonardo, Božinov, Đurđević

Partizan od samog početka diktira ritam meča, ali ne uspeva ozbiljnije da zapreti golu Voždovčana. Božinov je često dobijao loptu pred golom, u jednom napadu se spetljao oko tačke za penal, pa je šansa propala. Na drugoj strani Dražić je pokušao sa oko 25 metara, ali je lopta otišla u gol-aut.

Nije viđeno mnogo zanimljivih situacija na stadionu Voždovca, ali Partizan uspeva da stigne do vođstva u 23. minutu. Leonardo je izveo skraćeni korner sa leve strane, niko nije dirao lopta i ona je završila u mreži. Brazilac je petim pogotkom na isto toliko mečeva u nizu pokazao da je u odličnoj formi.

Partizan je nastavio da kontroliše igru, dok je Voždovac svoje pokušaje bazirao na kontranapadima i dugim loptama, ali to domaćim fudbalerima za sada ne donosi rezultat.

Fudbaler Voždovca Miloš Milhajlov dobio je direktan crveni karton u 41. minutu, zbog starta sa leđa na Leonardu, koji se, srećom po crno-bele, nije povredio. Nije bilo mnogo uzbuđenja u prvom poluvremenu, pa se na odmor otišlo s prednošću crno-belih.

Partizan je znatno agresivnije počeo drugo poluvreme, a posao mu je bio znantno olakšan time što je imao igrača više, pa je ekipa Marka Nikolića duplirala prednost u 56. minutu preko Ostojića. Prvo je Leonardo propustio dobru priliku posle koje lopta odlazi u korner, izveo ga je Stevanović, Ostojić je skočio glavom i zakucao loptu u gol.

Partizan je nekoliko trenutaka kasnije mogao do novog gola, Milošević je loše ispucao loptu, Everton je iskosa sa oko 30 metara spoljnim delom stopala uputio udarac, gol je bio prazan, ali je lopta zakačila stativu.

Voždovac je prvu ozbiljniju priliku imao posle prvog kornera na meču u 70. minutu, kada Jovanović nije uspeo glavom lepo da zakači loptu.

Iako nije viđen kvalitetan fudbal, razigrao se Partizan u nastavku, postiže i treći gol, a strelac je bio Everton posle asistencije Mihajlovića u 73. minutu. Crno-beli su krenuli u kontranapad sa svoje polovine, Leonardo je dodao loptu ka Mihajloviću na desnoj strani, on spoljnim desnim stopalom ubacuje loptu za Evrtona koji je iz drugog plana i zatresao mrežu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

115 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve