Nova vest
Fudbal

Utorak, 11.10.2016.

16:45

Đurđević het-trikom odveo "orliće" u baraž!

Mlada reprezentacija Srbije izborila je baraž za plasman na U21 Evropsko prvenstvo 2017. godine.

Izvor: AK

Autor: AK

Đurđević het-trikom odveo
Foto: StarSport

"Orlići" su u poslednjem kolu kvalifikacija savladali Sloveniju 3:1 (2:1) u Gornjem Milanovcu i osvojili drugo mesto u Grupi 2.

Junak pobede bio je kapiten Uroš Đurđević, koji je ostvario het-trik pogocima u sedmom, 25. minutu iz penala i na kraju 86. Jedini gol za Sloveniju postigao je Mitja Lotrič posle sjajne akcije u 19. minutu.

Potencijalni rivali "orlića" su Španija, Austrija i Norveška, žreb je 14. oktobra, a terminu utakmica 7. i 15. novembar.

Srbija je sjajno otvorila meč, povela je već u sedmom minutu kada je Živković proigrao Đurđevića u kaznenom prostoru, a on nakon odličnog driblinga vrhom kopačke savladao Sorčana.

Slovenija je bila podređena u prvih 20 minuta u Gornjem Milanovcu, ali je ipak uspela da izjednači u 19. minutu. Lotrič je pobegao veznim igračima te duplim pasom sa Šporarom prevario četvoricu "orlića", a onda takođe udarcem "špicom" po zemlji savladao Vanju Milinkovića Savića.

"Orlići" ipak brzo vraćaju prednost, u 25. minutu Sergej Milinković Savić je oboren u kaznenom prostoru Slovenije, a napadač Partizana Đurđević lako postiže gol sa 11 metara.

U nastavku meča Srbija nije uspela da u potpunosti iskontroliše igru, bilo je dosta "rupa" u poslednjoj liniji što rivalu donosi nekoliko gol šansi, dve je sa svega 8-9 metara promašio bek Stojanović, a potom jednu i Zahovič.

Konačno, pet minuta pre kraja naši reprezentativci rešavaju pitanje pobednika, Gaćinović je ukrao loptu Stankoviću koji ga obara u kaznenom, Đurđević ovaj put ne uspeva da prevari Sorčana sa bele tačke, ali mu se lopta odbija u noge i on stiže do het-trika.

Tok meča:

18:49 Kraj! U21 reprezentacija Srbije je u baražu za plasman na EP!

* Italija je remizirala u Litvaniji 0:0, čime je overila prvo mesto i direktan plasman na U21 EP sledeće godine.

86' GOOOOOL! Srbija vodi 3:1! Het-trik je ostvario Đurđević, iako je ovaj put promašio penal. Sorčan je odbranio njegov šut koji je išao po sredini, ali mu se na sreću lopta odbila u noge pa se iskupio.

85' Penal! Stanković je oborio Gaćinovića posle prodora naše igrača po desnoj strani!

84' Otvorio se dobro jedan napad za "orliće", ali Milinković Savić odlučuje da pokuša sa više od 25 metara. Lopta odlazi preko gola.

78' Slovenci i dalje napadaju kao da im sve zavisi od tog boda, Srbija povremeno preti, Đurđević je najagilniji, ali teško stižemo do gola gostiju.

74' Opet su Slovenci zapretili iz kaznenog prostora. Ovaj put posle kornera je Luka Zahovič, sin bivšeg napadača Partizana Zlatka, pobegao čuvaru i šutirao sa 5-6 metara, ali je i ovaj put sreća pogledala "orliće", lopta je otišla van okvira gola.

71' Opet naši fudbaleri slabo reaguju u odbrani, opet im beži bek Stojanović koji obilazi Milinković Savića, ali na sreću naš golman je dobro zatvorio sve uglove pa Slovenac opet šutira pored gola.

68' Prilika za Srbiju posle dosta vremena, centaršut Đurđevića u peterac sa desne strane, ali Gaćinović nije najbolje zahvatio loptu glavom.

60' "Orlići" se kockaju, zamalo su primili gol. Stopostotnu šansu je imao Stojanović posle idealnog proigravanja Šporara iza leđa naših štopera, ali je bek Dinama iako sam na 7-8 metara šutirao pored gola.

56' Solidna akcija mladih srpskih fudbalera, ali lopta ne stiže do Đurđevića u kaznenom prostoru. U međuvremenu novu izmenu pravi Sivić, umesto Lukića ulazi Mihajlović.

49' Znatno mirnija igra na startu drugog poluvremena, Slovenci grubom igrom pokušavaju da pariraju "Orlićima", iako im pozitivan rezultat ništa ne znači.

* "Orlićima" odgovara samo pobeda jer je Norveška slavila u Kazahstanu 3:0, u borbi za poziciju koja vodi u baraž.

45+3' Veliki pritisak rivala u samoj završnici, dva slobodna udarca za Sloveniju iz zone šuta, Balkovec prvo pogađa živi zid, a potom Vanja sjajno brani njegov šut u donji levi ugao.

45+1' Opasan napad Slovenije u nadoknadi prvog poluvremena, ali je Vanja Milinković Savić dobro intervenisao nogom.

40' Sukob igrača na terenu nakon žestokog starta Stankoviča nad Đurđevićem. Sve se dogodilo blizu dve klupe pa se stvorila gužva, ali je situacija brzo smirena. Nedugo zatim Stojanovič je dobio žuti karton nakon novog oštrog starta Slovenaca.

39' Slovenci ipak stižu do gol prilike, Šporar je dobio loptu na levoj strani kaznenog, pobegao je čuvarima i uspeo da šutira, srećom pored gola.

37' Miran period igre u Gornjem Milanovcu, "orlići" su "umrtvili" igru i zatvorili prilaze svom golu, što im u potpunosti odgovara.

34' Slovenci preuzimaju inicijativu, ali su se "orlići" sjajno postavljali u kaznenom prostoru i lako izbacivali loptu.

30' S druge strane, defanzivac Zvezde nije mogao da nastavi meč, zamenio ga je igrač švajcarskog Grashopersa Nemanja Antonov.

28' Nezgodan sudar Grujića i Ristića, vezista Liverpula ostao je da leži na terenu zbog problema sa kolenom. Podigao se uz bolan izraz na licu.

26' GOOOOL! Srbija opet vodi! Kapiten Đurđević postiže drugi gol, poslao je golmana Slovenije u suprotnu stranu.

24' Penal! Milinković-Savić je oboren u kaznenom prostoru Slovenije. Vezista Lacija se posle lekarske pomoći podigao sa tla.

* Srbiji više definitivno ne odgovara remi sa Slovenijom jer je Norveška na korak od pobede u Krasnojarsku, vodi 2:0 protiv Kazahstana.

19' GOOOOL! Slovenija je izjednačila na 1:1! Uprkos podređenom položaju, gosti stižu do gola. Mitja Lotrič je pobegao Sergeju Milinković-Saviću u sredini terena, a onda sjajnim duplim pasom sa Šporarom izbacio čak četvoricu igrača Srbije, stigao do kaznenog, a onda poput Đurđevića vrhom kopačke loptu poslao ispod nemoćnog Vanje Milinković-Savića.

17' Srbija potpuno kontroliše Situaciju, Slovenci i dalje ne uspevaju da uspostave ravnotežu.

15' Dobar pokušaj Živkovića sa distance, namučio je Šorčana koji loptu izbacuje u korner. Posle udarca iz ugla Đurđević je ostao usamljen na drugoj stativi, ali sa 7-8 metara šutira iznad gola.

* U međuvremenu je povela Norveška u Kazahstanu, ali taj rezultat nije bitan dok Srbija vodi u Gornjem Milanovcu.

13' "Orlići" se nisu povukli posle vođstva, nastavili su da dominiraju u sredini terena, pa Slovenci bukvalno nisu uspevali da stignu do lopte ili je zadrže duže od nekoliko sekundi.

7' GOOOOL! Srbija vodi 1:0! Kapiten Uroš Đurđević je u stilu legendarnog Romarija vrhom kopačke poslao loptu ispod Sorčana nakon što je sjajno predriblao Filipovića u kaznenom prostoru. Proigrao ga je Andrija Živković.

3' Dobar početak Srbije, ofanzivna igra, ali osim solidnog šuta Milinković-Savića sa 20-ak metara koji je završio u rukama Sorčana, nije bilo uzbuđenja

16:57 Počeo je meč u Gornjem Milanovcu

* Selektor Sivić na raspolaganju ima najjači sastav, sa igračima iz "liga petice" Veljkovićem u odbrani, Lukićem, Grujićem, Gaćinovićem, Milinković-Savićem i Živkovićem u veznom redu i krilnim pozicijama, dok napad predvodi centarfor Partizana Uroš Đurđević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve