Nova vest
Fudbal

Nedelja, 09.10.2016.

17:45

Vels odigrao po meri Srbije, minimalac Hrvatske

Fudbaleri Velsa igrali su samo 1:1 sa Gruzijom, što odgovara selekciji Srbije u Grupi D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Izvor: AK

Autor: AK

Vels odigrao po meri Srbije, minimalac Hrvatske
Foto: Getty images

Iako je Garet Bejl pogodio već u desetom minutu glavom posle kornera, Gruzini su iskoristili slabu igru domaće odbrane te preko Tornikea Okrijašvlija pola sata pre kraja stigli do prvog boda.

Tako "Zmajevi" imaju pet bodova iz tri meča, samo jedan više od Srbije i Austrije koji se od 20:45 sastaju u Beogradu, te Irske koja u istom terminu gostuje Moldaviji.

U Grupi G Izrael je sa dva gola Tomera Hemeda nadigrao Lihtenštajn 2:0 u Jerusalimu, dok su u Grupi I po tri boda osvojili Hrvatska i Ukrajina.

"Vatreni" su novim golom Marija Mandžukića slavili protiv Finske u Tampereu, dok je Ukrajina bez mnogo muke slomila Kosovo sa 3:0 u poljskom Krakovu.

Od 20:45 na programu je pet mečeva, Srbija igra sa Austrijom u Beogradu, u komšiluku na jugu Italija gostuje Makedoniji, a Španija Albaniji, Turska je na Islandu, a preostali rivali "Orlova" Moldavija i Irska igraju u Kišinjevu.

Grupa D: Kiks Velsa šansa za "Orlove"

Očekivalo se da Vels iskoristi duel Srbije i Austrije i stekne solidan bodovni saldo pred nastavak kvalifikacija, ali su potcenili Gruziju.

Vels je poveo već u desetom minutu golom Gareta Bejla. Napadač Real Madrida je sjajno skočio i glavom zakucao loptu u mrežu posle centaršuta Ledlija iz kornera sa desne strane.

Izgledalo je da "Zmajevi" kontrolišu situaciju, ali su početkom drugog poluvremena doživeli hladan tuš. Vezista ruskog Krasnodara Tornike Okrijašvli koji posle sjajnog proigravanja Kazaišvilija glavom trese mrežu nemoćnog Henesija.

Dvadesetak minuta pre kraja gosti propuštaju zicer za preokret. Kobijašvili je u kontranapadu servirao centarforu Kedlidzeu savršenu priliku, ali je on šutirao pored gola.

Velšani su izvršili veliki pritisak u završnici, ali je kao i pre nekoliko dana osvojio samo bod, što je razočaralo i verovatno zabrinulo navijače jer u novembru u Kardif stiže Srbija.

Grupa G: Hemed "proradio"

Izraelci teško mogu da se nose sa Italijom i Španijom, ali ne propuštaju šansu protiv ostalih rivala da osvajaju bodove u Grupi G.

Nakon velikog trijumfa u Makedoniji, očekivano su slavili i protiv autsajdera grupe Lihtenštajna, te se izjednačili na deobi prve pozicije sa Albanijom bar na nekoliko sati.

Izrael je za 15 minuta slomio Lihtenštajn, sa dva gola Tomera Hemeda. Napadač engleskog drugoligaša Brajtona prvo je pogodio glavom posle kornera u četvrtom minutu, zahvaljujući i lošoj reakciji rivala na gol-liniji.

Desetak minuta kasnije opet je pogodio glavom, ovaj put je fantastično reagovao posle centaršuta Ben Haima sa leve strane iz igre, zadnjim delom glave je prosledio dijagonalu na drugu stativu.

Hemed je pre nekoliko dana bio strelac u Skoplju, a pre ovog reprezentativnog termina celu godinu nije dao gol za Izrael. Trenutno je na 15 pogodaka na 26 nastupa za reprezentaciju.

Početkom drugog dela igre Maksimilijan Gopel postiže prvi gol za Lihtenštajn u ovim kvalifikacijama, ali gosti nisu uspeli da prirede senzaciju u Jerusalimu.

Grupa I: Mandžukić u seriji, Kosovo nemoćno

Hrvati ne blistaju, ali osvajaju bodove, posle Kosova pala je i Finska. Domaćin je "bunkerom" pokušao da odoli "Vatrenima" u Tampereu, ali su posrnuli već u 18. minutu.

Mandžukić je četvrti gol u poslednja tri dana postigao uz dosta sreće. Nakon centaršuta Vrsaljka sa leve strane Kramarić je imao zicer na drugoj stativi, ali lopta se odbila od njegovo stopalo paralelno sa gol linijom. Međutim, napadač Juventusa je pre igrača Finske stigao do nje i glavom je ugurao u mrežu.

U nastavku meča Hrvatska je imala još više problema da probije odbranu Finske, koja je u drugom poluvremenu opasno vrebala iz kontranapada, ali su bodovi ipak otišli u Zagreb.

Kao što se i očekivalo, Ukrajina je bez mnogo problema osvojila sva tri boda protiv Kosova, iako je domaćin bila u Poljskoj.

Kosovo je pola sata odolevalo u Krakovu, ali je Ukrajina ipak uspela da povede u prvom poluvremenu. Brzom akcijom Zinčenko je proigrao Kraveca ispred kaznenog prostora, on se iz ne baš najbolje pozicije odlučio na šut, lopta je zakačila stopalo jednog rivala i prevarila golmana Kosova Ujkanija.

Ukrajina je trijumf potvrdila desetak minuta pre kraja fantastičnim udarcem Andrija Jermolenka sa oko 20 metara, a tačku savlja Ruslav Rotan koji se sjajno snašao u kaznenom posle centaršuta Jermolenka sa leve strane, primio je loptu u petercu i lako ubacio u gol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve