Nova vest
Fudbal

Sreda, 05.10.2016.

19:51

Česi imaju svoj Lester, a Srbin je u njemu

Zlin je prošle sezone za tri boda izbegao ispadanje iz prva lige Češke, a bolji početak ove sezone igrači tog kluba nisu mogli ni da sanjaju.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Česi imaju svoj Lester, a Srbin je u njemu

Posle devet odigranih kola Zlin je treći na tabeli češkog šampionata sa 21 bodom, odnosno ima samo bod manje od Vikorije Plzenj i Mlade Boleslav.

U Zlinu igra jedan Srbin Vukadin Vukadinović koji je u intervjuu za agenciju Beta rekao je da njegovim saigračima i njemu prija što ih mediji porede sa Lesterom, neočekivanim šampionom Premijer lige prošle sezone.

"Naravno da smo zadovoljni i srećni što nas porede s velikim klubom kao što je Lester, ali Zlin je mali klub u Češkoj, iz malog grada koji ima samo 75.000 stanovnika. Više se smejemo svemu tome", rekao je Vukadinović agenciji Beta.

Zlin ima skor od šest pobeda i tri remija i jedina je ekipa bez poraza. Zbog takvog skora Zlin su počeli da porede sa šampionom Premijer lige, Lesterom, a čak je i dobio nadimak "Zlinčester".

"Imamo trenutno jako dobar tim, dugo smo zajedno i što je najvažnije igramo dobro. Uopšte ne mislimo o tituli, samo želimo da ljude koji nas prate zadovoljimo dobrim partijama. Ima još mnogo do kraja sezone", rekao je Vukadinović.

"Kladionice su tipovale da smo favoriti za ispadanje iz lige, malo ko je očekivao da ćemo tako dobro početi. Imali smo i jako težak raspored na početku, u pet kola smo igrali protiv Slavije, Plzenja, Libereca i Sparte, protiv četiri tima koja se bore za titulu i uspeli smo da s njima imamo pozitivan bilans", dodao je srpski fudbaler.

Vukadinović, koji je karijeru počeo u Hajduku s Liona, rekao je da glavni cilj Zlina opstanak u ligi.

"Da budem skroman, naš cilj je opstanak u ligi, treba nam još devet bodova da to obezbedimo. Kada osvojimo tih devet bodova mislim da ćemo igrati opuštenije. Sve je moguće u fudbalu, neka najbolja moguća stvar bi bila kada bismo uspeli da izborimo Evropu", rekao je Vukadinović, koji je igrao za češke klubove MAS Taborsko, Jablonec, Viktorija Žižkov i Slaviju iz Praga.

Vukadinović je, na kraju, naveo da bi iz Zlina voleo da ode u neki veći klub.

"Prvo želim da održim ovu formu što duže, a želeo bih da odem u neki jači klub", rekao je Vukadinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve