Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.09.2016.

23:22

Govedarica: Novi Pazar je veliki izazov

Novi trener Novog Pazara Zoran Govedarica rekao je da je prihvatio vodjenje tog superligaša jer je želeo da radi u jednom od najfudbalskijih gradova u Srbiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

"Novi Pazar ima izuzetne navijače, koji su zahtevni. Vidi se to po broju promenjenih trenera, pa je možda malo nezahvalna sredina za fudbalske stručnjake. S druge strane, to je veliki podsticaj za dalji rad", rekao je Govedarica na zvaničnoj promociji na Gradskom stadionu.

Govedarica (48) je nasledio Zorana Marića, koji je otišao posle poraza na domaćem terenu od Mladosti (1:2) u devetom kolu, a tim je u porazu na Voždovcu (0:2) vodio Izet Ljajić.

"Bilo bi neozbiljno da pole dva treninga mogu da kažem nešto više o ovom timu ili o dalekoročnim planovima, radim od utakmice do utakmice. Najbitnije je da se stabilizujemo i igrače izvučemo iz rezultatske i psihološke krize", naveo je Govedarica.

Šef stručnog štaba Novog Pazara ocenio je da je dobro što će posle utakmice sa Radničkim u subotu uslediti dvonedeljna pauza u prvenstvu.

"Biće to prilika sa spojim moju i filozofiju igrača, u cilju da što više pobedjujemo. Želim atmosferu kakvu sam ovde osećao dok sam igrao, koja tera fudbalera da pruži 200 odsto. Pazarska publika zna da nagradi takav pristup i kada se gubi", kazao je Govedarica.

On je u prethodnom delu sezone predvodio ekipu novosadskog Proletera, a ranije je trenirao Slogu iz Petrovca na Mlavi, Kolubaru, Donji Srem, Dolinu, Inđiju i Novi Sad.

"Radio sam u klubovima gde sam bio i pomoćni i kondicioni i trener golmana, gde su se tražili rezultati. Uvek sam bio na ivici i pritisak mi nije problem. Ovde je, istina, mnogo veći pritisak javnosti, ali to je izazov. Kada u Pazaru nešto napravite, to odjekne", zaključio je Zoran Govedarica.

Novi Pazar je na 13. mestu u Super ligi Srbije sa osvojenih osam bodova, dva više od poslednjeplasiranog Borca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve