Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.09.2016.

09:30

"Engleski fudbal je na dnu, svi nam se smeju"

Alan Širer, bivši napadač reprezentacije i Njukasla, razočaran je dešavanjima u engleskom fubalu, posle korupcionaškog skandala u koji je upleten Sem Olerdajs.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Photo by Ian Walton/Getty Images

Olerdajs je napustio klupu Engleske posle samo 67 dana zbog skandala oko nuđenja saveta kako kako da se "zaobiđu" pravila o transferima igrača.

On je u julu potpisao dvogodišnji ugovor sa Savezom kada je nasledio Roja Hodžsona, a britanski mediji spekulišu da će ga na klupi reprezentacije zameniti Garet Sautgejt.

"Besan sam i tužan. Potresen sam pogrešnom procenom čoveka koji je rekao da mu je ovo posao iz snova", rekao je Širer.

Britanski "Telegraf" objavio je snimke za koje tvrdi da su iz avgusta, i na kojima se vidi ’Big Sem’ kako razgovara sa prerušenim novinarima, koji su tvrdili da su predstavnici jedne azijske firme.

Na njemu se čuje kako govori da se pravila o vlasništvu igrača treće strane mogu zaobići, kao i o isplati od 400.000 funti za predstavljanje spomenute kompanije.

"Neverovatna i katastrofalna procena Sema i njegovih savetnika. Ljut sam zbog cele situacije. Mislio sam da Engleska ne može da padne niže od onoga što se desilo na Evropskom prvenstvu (ispali u osmini finala od Islanda). A gde smo sada? Čitav fudbalski svet nam se smeje", dodao je Širer i rekao kako posao selektora ’Gordog Albiona’ izgleda uklet i nemoguć.

Rio Ferdinand, nekadašnji defanzivac Mančester junajted i dugogodišnji reprezentativac, imao je slično mišljenje.

"Uloga Engleske je postala komična. Ovo je bio čovek koji je strastveno želeo taj posao. Naterao je Fudbalsku asocijaciju (FA) da reaguje. Naivnost je možda prava reč. Ovo je razočaranje za engleski fudbal", naveo je Ferdinand.

Robi Sevidž je bio nešto blaži.

"Saosećam sa Semom, ali savezu nije dao izbora. Engleska je kao u klanici – prvo EURO, a sada ovo. Biće uništena", zaključio je Sevidž.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve