Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 26.09.2016.

13:11

Veče Zvezde i 'rođenje' Dejana Stankovića

Pre tačno 20 godina, 26. septembra 1996. Crvena zvezda je u 1. kolu Kupa pobednika Kupova deklasirala Kajzerslautern sa 4:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Veče Zvezde i 'rođenje' Dejana Stankovića
Starsport

Nemački tim bio je blagi favorit posle trijumfa od 1:0 na svom terenu u prvoj utakmici, ali je u revanšu eksplodirao 18-godišnji Dejan Stanković kome je ovaj meč napravio veliku prekretnicu u karijeri.

Posle 0:0 na poluvremenu Zvezdina zvezda Vladimir Petrović Pižon povukao je hrabar potez i u igru uveo Stankovića koji je u 55. minutu doneo vođstvo i ispostaviće se produžetke.

U dodatnih 30 minuta je postigao još jedan sjajan gol za ukupnih 2:1, a do kraja meča nemački tim dotukli su Zoran Njeguš i Miodrag Pantelić.

"Utakmica sa Kajzerslauternom u Beogradu je bila prekretnica i odskočna daska za moju karijeru, neka vrsta fudbalske „raskrsnice“. Birao sam u tom trenutku u kom ću pravcu krenuti i zahvaljujući mojoj Zvezdi i tadašnjim saigračima izabrao sam dobro, odlično. Utakmica koja mi je usmerila karijeru. Pred punom Marakanom na velikoj sceni. Klinac koji je tek napunio 18 godina ulazi u igru daje dva gola. Zaista u tom trenutku nisam mogao više da tražim od „sudbine“. Veče i utakmica koje ću pamtiti zauvek. I dan danas sa decom gledam snimak tog meča i vidim da su oni oduševljeni atmosferom i utakmicom. Drago mi je kad uživaju u Zvezdinim utakmicama i atmosferi naših navijača jer želim da imaju taj deo detinjstva, kao što sam ga imao i ja", otkriva Dejan Stanković.

Usledio je fantastičan dvomeč između Crvene zvezde i Barselone u drugom kolu. Katalonci, koji su te sezone osvojili trofej u Kupu kupova, pobedili su u dvomeču sa 4:2, predvođeni Bobijem Robsonom i Žozeom Murinjom sa klupe i Ronaldom, Gvardiolom, Enrikeom, Figom i ostalim zvezdama sa terena.

Posle 3:1 na Kamp Nou, Zvezda je u revanšu u potpunosti nadigrala Barsu predvođena fantastičnim Pericom Ognjenovićem, ali je posle vodećeg gola Jovičića primila jeftin gol praktično sa centra i ispala je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve