Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.09.2016.

20:45

28 golova, preokret Reala, savršen početak Lestera

Real Madrid započeo je odbranu trofeja Lige šampiona uzbudljivom pobedom protiv lisabonskog Sportinga u samom finišu susreta – 2:1 (0:0).

Izvor:

Autor:

28 golova, preokret Reala, savršen početak Lestera
EPA/KIKO HUESCA

'Kraljevski' klub gubio je od 47. minuta, kada je Bruno Cesar pogodio za vođstvo 'Lavova', ali je najpre Kristijano Ronaldo, sjajnim udarcem iz slobodnog udarca, doneo izjednačenje svom timu u 89. minutu, a Alvaro Morata u petom minutu nadoknade glavom veliku radost domaćima.

Lazar Marković, član našeg nacionalnog tima, dobio je šansu od Žorža Žezusa u poslednjih dvadeset minuta susreta.

U drugom susretu grupe F videli smo daleko manje uzbuđenja, pošto je dortmundska Borusija demolirala Legiju u sred Varšave – 6:0 (3:0). Već posle 17. minuta igre gosti su imali tri gola prednosti – pogocima Marija Gecea, Sokratisa Papastatopulsa, odnosno Marka Bartre, a ubedljiv trijumf BVB samo su potvrdili Rafael Gerero, Gonsalo Kastro i Pjer-Emerik Obamejang u nastavku.

Povratnik iz redova Partizana, Miroslav Radović igrao je od 76. minuta za domaće.

U grupi E, Bajer iz Leverkuzena olako je ispustio dva gola prednosti protiv moskovskog CSKA, što nije uspeo da nadoknadi u nastavku – 2:2 (2:2). Admir Mehmedi bio je precizan u devetom, a Hakan Čalhanolu u 15. minutu, ali su Alan Dzagoev i Roman Eremenko, u razmaku od 36. do 38. minuta, postavili konačan rezultat susreta.

Reprezentativac Srbije Zoran Tošić posmatrao je duel sa klupe 'Armejaca'.

Istovremeno, Tothenhem Hotspur priredio je razočaranje navijačima na krcatom Vembliju, pošto su od 'Pevaca' bili bolji 'Kneževi' iz Monaka – 2:1 (2:1). Gosti su delovali bolje u uvodnom delu meča, kada su pogocima Bernarda Silve i Tomasa Lemara došli do dva gola prednosti, a Tobi Alderveireld uspeo je samo da ublaži poraz tima Maurisija Poćetina u poslednjem napadu pevog dela igre.

Grupa G donela nam je debi šampiona Engleske Lester Sitija u elitnom društvu, a 'Lisice' su pokazale da i te kako imaju ambicije među najboljima – sigurnim trijumfom nad Klub Brižom u Belgiji – 3:0 (2:0).

Prednost ekipi Klaudija Ranijerija doneo je Mark Olbrajton već u petom minutu, na 2:0 povisio je Rijad Mahrez iz slobodnjaka u 29, da bi Alžirac postavio i konačan rezutlat posle 16 minuta igre u nastavku.

U drugom susretu grupe, Porto i Kopenhagen remizirali su na Dragau – 1:1 (1:0), a naš reprezentativac Aleksandar Pavlović nije ulazio u igru.

Konačno, u grupi H Juventus je odigrao bez golova sa Seviljom na svojoj Areni, dok je Olimpik rutinski porazio zagrebački Dinamo u Lionu – 3:0 (1:0).

Takođe, drugog dana takmičenja u Ligi šampiona odigran je i jedan zaostali meč grupe C, pošto Mančester Siti i mehengladbaška Borusija zbog provale oblaka nisu mogli na teren u utorak. U startnoj postavi 'Građana' ponovo se našao levi bek Srbije Aleksandar Kolarov, asistent kod vodećeg gola Serghija Aguera u devetom minutu.

Kun je do kraja susreta, u 28. i 77. minutu, kompletirao het-trik i potvrdio lagani trijumf svog tima, da bi konačan rezultat postavio Kaleći Ihenaćo u prvom minutu nadoknade – 4:0 (2:0).

Prvi mečevi Lige šampiona takođeopravdali su očekivanja, videli smo 22 gola na sedam utakmica, dva promašena penala, preokrete, tri isključenja, dramatične završnice.

BrižGOL – Prvi gol druge večeri Lige šampiona videli smo na stadinou u Varšavi, gde je šampion Engleske Lester stigao do vođstva. Posle sjajno izvedenog auta sa desne strane u petom minutu, golman domaćina greši i promašuje loptu, a Mark Olbrajton lako pogađa praznu mrežu.

Varšava GOL – samo dva minuta kasnije videli smo pogodak i u Poljskoj, gde je Mario Gece upisao prvi gol od povratka u žuti dres. Strpljivo su momci Tomasa Tuhela napadali u devetom minutu, menjali su stranu nekoliko puta, da bi povratnik iz minhenskog Bajerna glavom pogodio gol Legije.

LeverkuzenGOL – U istom trenutku, isto u devetom minutu poveo je i Bajern. Prednost 'Aspirindžijama' doneo je Admir Mehmedi, ali pošto je prethodno bio u ofsajdu na ivici kaznenog.

MančesterGOL – Da vidimo i treći gol u devetom minutu pobrinuo se Serhio Aguero, ali uz pomoć našeg Aleksandra Kolarova. Levi bek reprezentacije Srbije odlično je centrirao sa levog krila, a Kun bio brži od svih i poslao loptu u bliži ugao.

PortoGOL – Nastavilo se u istom ritmu, da bismo u 13. minutu videli novi gol. Porto je obradovao svoje navijače posle veoma dobre akcije, kada je Otavio snažnim udarcem zakucao loptu u mrežu, na povratnu loptu saigrača petom.

Lion GOL – Istovremeno, Olimpik je u Lionu došao do vođstva protv Dinama, takođe u 13. minutu, kda je Korentin Toliso glavom bio precizan, materijalizovavši tako već deveti udarac svog tima na gol protivnika.

LeverkuzenGOL – Prvi je svoju prednost, u 15. minutu, duplirao Leverkuzen. Hakan Čahanolu kaznio je grešku protivnika na sredini terena, ali je i uz dosta sreće bio strelac, pošto je lopta na putu za rašlje pogodila jednog od defanzivaca ekipe iz Moskve.

Varšava GOL – Nedugo zatim, isto u 15. minutu i Dortmund je imao dva gola prednost. Gosti su u potpunosti iskoristili smušenost domaćina, pa je Sokratis Papastatopulos ostao sâm na pet metara i bez većih problema povećao na 2:0.

LondonGOL – Šesdeset sekundi kasnije, u 16. minutu do vođstva je došao i Monako na Vembliju. Daleko su bolje 'Kneževi' započeli susret od 'Pevaca', a za 0.1 pogađa Bernardo Silva.

VaršavaGOL – BVB je u potpunosti iskoristio nadmoć na terenu posle svega 17. minuta igre, pošto je još jednu kriminalnu intervenciju odbrane domaćina sada kaznio Mark Bartra sa ivice peterca.

MančesterGOL – I Siti je već do poluvremena imao dva gola viška na svom kontu jer je Kun Aguero u 28. minutu uspešno realizovao penal i doneo još mirniji nastavak susreta svom timu.

BrižGOL – 'Lisice' su sve propušteno u Premijer ligi očigledno odlučili da nadoknade u Ligi šampiona. Rijad Mahrez još jednom je pokazao koliki je majstor, kada je u 29. minutu savšreno izveo slobodan udarac sa ivice kaznenog.

LondonGOL – Totenhem kao da se uplašio Vemblija, pošto je gost iz Monaka u 31. minutu povisio na 2:0. Strelac je bio rezervista Tomas Lemar, krunisavši dobrim šutem dobru akciju celog tima, pošto je već u petom morao na teren umesto Nabila Dirara.

LeverkuzenGOL – 'Armejci' se nisu predali posle dva brza pogotka Bajera, a u život ih vraća Alan Dzagoev u 37. minutu, kada se divno snašao, sačuvao loptu u kaznenom i zatresao mrežu.

LeverkuzenGOL – Totalni šok u Leverkuzenu već u 39. minutu. Sada je uspavanost odbrane kaznio Roman Eremenko, donevši svom timu izjednačenje i novi početak od starta drugog dela igre.

LondonGOL – Tačku na prva poluvremena, u kojima smo videli čak 16 pogodaka, stavio je Tobi Alderveireld u 45. minutu igre na Vembliju. Erik Lamela je centrirao iz kornera, a Belgijanac bio najsnalažljiviji na prvoj stativi i zakucao loptu u gol.

Madrid GOL – Nismo dugo čekali na prvi gol ni u nastavku, tačno 120 sekundi. Serhio Ramos nonšalantno je reagovao pri izbijanju lopte u 47. minutu, ona je pogodila Luku Modrića i odbila se pravo do Bruna Cesara, koji lako pogađa dali ugao Kika Kasilje za vođstvo Sportinga protiv Reala.

Lion GOL – Svoju prednost nedugo zatim duplirao je i Lion protiv Dinama, pošto je u 49. minutu strelac za Lion bio Žordan Feri.

PortoGOL – Kopenhagen je bolje počeo drugo poluvreme od Porta i izjednačio u 52. minutu. Delovalo je da se Anderas Kornelijus nije najbolje snašao u prvi mah, ali je centarfor danskog šampiona ipak uspeo glavom da pronađe put do mreže.

Varšava GOL – Iako je već posle prvog poluvremena bilo jasno, Dortmund nije stao ni u nastavku duela sa Legijom. Posle asistencije, Rafael Gerero upisao je i pogodak u 51. minutu, lepim udarcem sa dvadesetak metara.

Lion GOL – Ako je i bilo dileme, Lion je već u 57. minutu potvrdio pobedu na startu elitnog takmičenja. Dinamo je u želji da dođe do šanse ostavio previše prostora domaćima, što je kaznio Gnali Korne.

BrižGOL – Istu prednost kao Lion od 61. minuta imao je i Lester. Džejmi Vardi pobegao je čuvarima i bio brži od golmana, koji je zbog starta dobio žuti karton, a 'Lisice' penal. Siguran izvođač bio je ponovo Rijad Mahrez.

Porto CRVENI – Posao gostima iz Kopenhagena zakomplikovao je Jan Greguš, pošto je u 66. minutu startovao na strelca prvog gola za Porto.

Madrid IZMENA – Reprezentativac Srbije Lazar Marković dobio je priliku da se pokaže pred navijačima prvaka Evrope, ušavši u igru u 70. minutu umesto Želsona.

VaršavaGOL – Dormund je rešio da do kraja napuni mrežu Legije, a 'petardu' je aktivirao Gonsalo Kastro u 76. minutu.

Varšava IZMENA Miroslav Radović debitovao je za Legiju u Ligi šampiona u 76. minutu, kada je zamenio Tiboa Mulina.

MančesterGOL – Savršeno veče za 'Građane', ali i za sebe, kompletirao je Serhio Aguero, pošto je u 77. minutu prevario kompletnu odbranu Borusije, iako se čini da je u trenutku kada je dobio loptu bio u ofsajdu.

VaršavaGOL – Navijači Legije dugo će pamtiti povratak svog kluba u elitnu jer se u 87. minutu i Pjer-Emerik Obamejang uspeo da savlada čuvara mreže domaćih.

Madrid GOL – Delovalo je da ćemo već drugog dana takmičenja u novoj sezoni videti veliko iznenađenje, ali je to sprečio Kristijano Ronaldo u 89. minutu – spektakularnim udarcem iz slobodnog udraca u same rašlje.

Mančester GOL – Tačku na meč u Mančesteru stavio je rezervista Kaleći Ihenaćo u 91. minutu pa je Siti sa ubedljivih 4:0 započeo pohod ka 'ušatom' peharu sa Đozepom Gvardiolom na klupi.
a
Madrid GOL – Kako to obično biva kod najvećih, malo im je potrebno da stignu do totalnog preokreta. Igrao se 95. minut, Hames Rodriges poslao je idealan centaršut, a Alvaro Morata glavom doneo preokret i trijumf Realu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

197 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

4 h

U fokusu

Vidi sve