Nova vest
Fudbal

Utorak, 06.09.2016.

10:05

Tadić: Svaki bod je bitan

Strelac jednog od dva gola Srbije protiv Irske Dušan Tadić istakao je rano primljeng gol kao jedan uz uzroka remija u ponedeljak uveče.

Izvor: AK

Autor: AK

Tadić: Svaki bod je bitan
Foto: StarSport

Srbija je već u trećem minutu primila gol od Irske, preokrenula je u drugom poluvremenu, ali je na kraju bilo 2:2.

"Nezgodno je kada odmah na početku primiš gol. Kasnije smo igrali sa više rizka. Kada smo okrenuli meč, mahinalno smo se povukli i otvorili Ircima više šansi. Gol je visio u vazduhu. Ipak i posle primljenog gola imali smo dve sto procentne šanse da pobedimo", rekao je Tadić.

Srbija igra u grupi još sa Velsom, Austrijom, Gruzijom i Moldavijom, kojoj gostuje u oktobru.

"Sigurno da smo očekivali više, ali moramo da se zadovoljimo sa bodom. Grupa je ujednačena i svaki bod će biti bitan. Teren je išao na ruku Ircima, ali i pored tog mislim da smo bili bolji rival i trebalo je da pobedimo. Ostaje žal zbog toga", dodao je fudbaler Sautemptona.

Bek Antonio Rukavina smatra da je meč bio težak prema očekivanju, a takođe je naglasio rano primljen gol.

"Bili smo pod pritiskom, a Irci su se povukli. Možda smo previše i žurili da dođemo do izjednačenja. Ali, u nastavku smo uspeli da preokrenemo rezultat. Cele nedelje smo pričali o prekidama, ali opet smo primili ta dva gola baš iz prekida. Imali smo posle još dve sto procentne šanse. Na kraju mislim da treba da budemo zadovoljni bodom. Nadali smo se pobedi, ali kvalifikacije su tek počele. Moramo da izvučemo pouke", rekao je Rukavina.

Mladi golman Predrag Rajković ističe da je nacionalni tim zaslužio trijumf na startu novog kvalifikacionog ciklusa.

"Pokazali smo inicijativu tokom celog meča. Želeli smo da počnemo sa pobedom, ali zadovoljni bodom. Ima jos dosta utakmica da se igra do kraja i možemo da se plasiramo u Rusiju. Bio sam miran i verovao u sebe. Žao mi je što smo primili drugi gol i ispustili pobedu. Pala nam je koncentracija kada nije smela i Irci su to iskoristili", zaključio je Rajković.

Srbija 6. oktobra gostuje u Moldaviji koja je poražena od Velsa 4:0 u prvom kolu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve