Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.09.2016.

08:44

Anketa – mogu li nas "Orlovi" konačno obradovati?

Reprezentacija Srbije danas počinje novi kvalifikacioni ciklus na putu ka Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Anketa – mogu li nas
Foto: Getty images

U ovom veku naša selekcija je učestvovala samo na dva velika takmičenja, oba puta su u pitanju bila svetska prvenstva, pa se svi nadaju i trećem.

Međutim, već godinama "Orlovi" igraju daleko od očekivanog nivoa, rezultate prati i atmosfera u i oko tima, kao ni neka nesportska dešavanja.

Zbog toga su navijači skoro pa nezainteresovani za novi ciklus, pa je na fudbalerima da im u ponedeljak uveče promeni mišljenje.

Posle kraha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, pred srpskim fudbalerima je novi početak, sa novim selektorom Slavoljubom Muslinom, kao i sa velikim motivom i željom da konačno iskažu svoj kvalitet i obraduju naciju.

Prvi rival "orlivima" biće Republika Irska u Beogradu, protiv kojeg je imala mnogo uspeha u medjusobnim duelima, ali Ostrvljani dolaze na krilima dobrih rezultata sa EURO.

Plasman u Rusiju neće biti lak, u grupi su čak tri nedavna učesnika sa EP - Austrija, Irska i Vels, pored Moldavije i Gruzije, ali selektor Muslin je veliki optimista.

"Dobro smo radili i spremali se, nemamo kadrovskih problema, orni smo za početak kvalifikacija. Svi jedva čekamo duel sa Ircima, nadam se da ćemo krenuti uz dobru igru i pobedu. Imamo nameru da se iskupimo za rezultate iz prošlosti, iako smo ih zaboravili", rekao je Muslin na konferenciji za medije dan uoči utakmice.

Direktan plasman na SP obezbediće pobednici devet kvalifikacionih grupa, pridružiće im se još četiri kroz baraž, u koji idu drugoplasirani, osim jednog sa najslabijim učinkom.

Utakmica između Srbije i Republike Irske igra se od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

287 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve