Nova vest
Fudbal

Subota, 27.08.2016.

23:00

L1: Dižon zaustavio Lion, Lakazet ne može sâm

Ekipa Olimpika iz Liona pretrpela je prvi poraz u novoj sezoni Lige 1, pošto je poražena u okviru trećeg kola na gostovanju Dižonu – 4:2.

Izvor:

Autor:

L1: Dižon zaustavio Lion, Lakazet ne može sâm
Getty Images

Lion je posle prvog neuspeha pao sa čela tabele na četvrto mesto sa šest bodova, dok je domaćin upisao prvi trijumf i pobegao sa samog dna.

Gosti su poveli preko Tolisa u 20. minutu, ali je samo četiri minuta kasnije Samaritano izjednačio iz penala.

Međutim, prednost svom timu ponovo donosi Aleksander Lakazet u 37. minutu, svojim već šestim golom u sezoni, a konačan rezultat prvog dela igre postavlja Tavares u prvom minutu nadoknade.

Ipak, bilo je to sve od 'Lavova' jer je domaćin apsoluno dominirao u nastavku, što je i krunisao sa dva gola u finišu susreta. Najpre je Bahambula pogodio za preokret u 73. minutu, da bi konačan rezultat postavio Les Melu u 88.

Poraz Liona iskoristio je Gengan i trijumfom nad Nansijem u gostima 2:0 preuzeo prvo mesto, a drugu pobedu zabeležio je i Kaen – savladavši Bastiju kod kuće istim rezultatom.

Nica i Lil remizirali su 1:1, identičan rezultat bio je i na susretu Monpeljea i Rena, dok je Mec pobedio Anžer kao domaćin – 2:0.

Na otvaranju kola, Olimpik iz Marseja stigao je do prva tri boda, pobedom nad Lorijanom na Velodromu 2:0, dok tačku na treću rundu stavljaju Bordo i Nant, Sent Etjen i Tuluz, odnosno Monako i Pari Sen Žermen u nedelju.

Liga 1 – treće kolo:

Dižon – Olimpik Lion 4:2
Nansi – Gengan 0:2
Monpelje – Ren 1:1
Nica – Lil 1:1
Kaen
– Bastija 2:0
Mec
– Anžer 2:0

nedelja:
15.00 Bordo – Nant
17.00 Sent Etjen – Tuluz
20.45 Monako – Pari Sen Žermen

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve