Nova vest
Fudbal

Subota, 27.08.2016.

12:08

Čolo: Ronaldo, svaka čast, ali Grizman je najbolji

Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone rekao da je Antoan Grizman po njegovom mišljenju bio najbolji fudbaler Evrope u prošloj sezoni.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Čolo: Ronaldo, svaka čast, ali Grizman je najbolji
EPA/SEBASTIEN NOGIER

Simeone tvrdi da je Francuz zaslužio nagradu, iako je ona otišla u ruke Kristijanu Ronaldu.

"Čestitam Ronaldu, na timskom i individualnom kvalitetu, osvojio je EURO i Ligu šampiona, ali smatram da je Grizman apsolutno bio najbolji. Liga šampiona je veoma jako takmičenje sa mnogo snažnih timova, a Bajern, koji smo mi eliminisali, je najjači. Atletiko je igrao protiv znatno težih protivnika, a Grizman je baš protiv njih bio sjajan", rekao je Simone, a prenosi španski As.

Upravo su Ronaldove ekipe bile bolje od onih za koje igra Grizman, prvo je Real u finalu Lige šampiona slavio posle penala protiv Atletika, a potom je Portugal u borbi za titulu prvaka Evrope savladao Francusku u produžecima.

Na sve to je Ronaldo postigao odlučujući gol u penal seriji u finalu Ligu šampiona, dok je Francuz promašio isti u regularnom toku.

Ronaldo je u četvrtak na svečanosti u Monte Karlu drugi put izabran za najboljeg fudbalera Evrope u izboru novinara članica UEFA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve