Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.08.2016.

12:45

"Čapelja mora biti pravno kažnjen zbog šamara"

Internacionalna mreža za antidiskriminaciju i inkluziju u fudbalu "Fare Network" osudila je fizički nasrtaj na mladu fudbalerku Crvene zvezde.

Izvor:

Autor:

facebook.com/ZFKCrvenaZvezda

Funkcioner Vojvodine Dragan Čapelja udario je šamar igračici Zvezde Neveni Miladinović.

Devojka nema teže povrede, ali je doživela šok.

"“Ne samo da takvom ponašanju ne sme biti mesta u sportu, nego ni bilo gde u civilizovanom svetu. Obavešteni da se klub Vojvodina samo javno ogradio od postupaka Čapelja, očekujemo barem od nadležnih organa da istom izrekne pravne mere koje će biti pokazatelj svima da nasilje i diskriminacija nad ženama ne smeju biti prihvatljiva opcija", izjavio je izvršni direktor "Fare Networka" Pojara Povar.

Iz "Fare Networka" poručuju da ne samo fudbaleri i fudbalerke, već i treneri, kao ostali sportski zvaničnici, predstavljaju uzore brojnim mladim osobama koje vole sport, pa moraju nositi odgovornost o tome kakve poruke daju svojim ponašanjem.

Iz FK Vojvodina u međuvremenu su se ogradili od postupka Čapelje, uz objašnjenje da on od dolaska nove Uprave nije više zaposlen u klubu.

Čapelja je ranije bio angažovan u marketingu i vodio je zvanični sajt Novosadjana.

On je u izjavi rekao da je do incidenta doslo tokom meča posle "provokacija igračica Crvene zvezde, koje su slavile gol", da je zato reagovao i da je svestan da će snositi posledice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve