Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.08.2016.

09:51

Britanac napravio start 'za zatvor', ali bukvalno

Igrač velškog Reksama Nikolas Vilijams osuđen je na godinu dana zatvora pošto je klizećim startom protivniku slomio nogu

Izvor:

Autor:

Britanac napravio start 'za zatvor', ali bukvalno
Getty Images

Vilijams je prošlog oktobra, kada je nastupao sa Sefn Albion, iznerviran odlukama sudije u situacijama 50:40, odnosno startovima Endrua Barloua, odlučio da preuzme stvar u svoje ruke.

Posle pola časa igre u duelu sa AFC Brinfordom, zaleteo se i divljački uklizao Barlou – slomivši mu nogu, a prisutni su rekli da je lom bio toliko ušasan da su "igračevi prsti dodirivali koleno".

Meč je nedugo zatim prekinut.

Sud u Karnarfonu jednoglasno je presudio da je u pitanju bio nameran start i osudio dvadesetšestogodišnjeg Vilijamsa na 12 meseci zatvora.

Tužilac Elen Oven suprotstavila se Vilijamsu, upitavši ga – "Želeo si da ga povrediš, zar ne?".

"Kako je meč odmicao bio je sve besniji i besniji, počeo je i da viče na mene. U jednom trenutku, ugledao sam ga kako mi dolazi sa desne strane... Pokušao sam da ga preskočim i izbegnem start. Nažalost, nisam uspeo da skočim dovoljno visoko kako bi to učinio. Samo sam osetio njegove krampone na sredini cevanice. Svega što se sećam jeste moja noga koja landara i 'ulazi' u zemlju", rekao je Barlou.

S druge strane, Vilijams je pokušao da se opravda, rekavši da je u pitanju nesrećan slučaj.

"Bila je to nesreća. Samo sam nešto jače ušao u duel i noga mu je pukla. Ustao sam i samo sam čuo kako vrišti", ističe Vilijams, dok sudija meča Mark Stouks nije imao dilemu.

"Bio je to najverovatnije najgori start koji sam video od kada se bavim poslom sudije. To čak nije bio ni start, već udarac. Nije bilo namere da se dođe do lopte", kaže Stouks.

Za kraj, prema advokatima oštećenog, Barlou se i dalje nije vratio na teren – ni posle deset meseci oporavka – ugrađeni su mu šrafovi u nogu, a kaže da često ima košmare kako mu noga 'landara sa jedne na drugu stranu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve