Nova vest
Fudbal

Subota, 20.08.2016.

21:57

'Bucko' Iguain za slavlje u Torinu, Roma silovita

Petostruki šampion Italije Juventus uspešno je započeo novu sezonu Serije A pobedom nad Fiorentinom na domaćem terenu – 2:1 (1:0).

Izvor:

Autor:

'Bucko' Iguain za slavlje u Torinu, Roma silovita
Getty Images

'Stara dama' povela je u 37. minutu, kada je Đorđo Kjelini savršeno centrirao, a Sami Kedira bio na pravom mestu i sjajno šutirao glavom.

Nemac je mogao već u četvrtom minutu da savlada Ćiprijana Tatarušanua, ali je njegov udarac sa ivice kaznenog otišao preko prečke.

Nije na 'Juventus areni' viđen previše kvalitetan fudbal, a do drugog pogotka na meču viđen je samo još pokušaj Aleksa Sandra u finišu prvog dela igre.

Fiorentina je period nešto bolje igre krunisala izjednačujućim pogotkom u 70. minutu posle kornera – Josip Iličić poslao je loptu na drugu stativu, a najviši u skoku bio je Nikola Kalinić.

Međutim, samo pet minuta kasnije 94 miliona plaćeni rezervista Gonsalo Iguain, koji je na teren ušao zamenivši Marija Mandžukića u 66. minutu, po prvi put obradovao je 'bjankonere'.

Posle napada koji nije puno obećavao, Kedira je dobio odličan pâs na penal, ali je udarac Kedire bio izblokiran. Ipak, lopta se odbija ka levoj stativi, gde gotovo iz mrtvog ugla Argentinac pronalazi prostor između visokog Rumuna i stative.

Ekipa Rome silovito je započela novu sezonu Serije A savladavši Udineze pred svojim navijačima – 4:0 (0:0).

Ipak, nije delovalo da će 'Vučica' na ubedljiv način krenuti u trku za Skudeto, pošto u prvih 45 minuta igre nije bilo pogodaka na Olimpiku.

Ali sve ono što je propustila u prvom poluvremenu, ekipa Lučana Spaletija dobrano nadoknadila u nastavku.

Za vođstvo je pogodio Dijego Peroti iz penala u 65. minutu, posle faula Danila, da bi isti igrač na identičan način duplirao prednost deset minuta kasnije, ovoga puta posle faula Badua.

Roma je od tog trenutka zaigrala dosta rasterećenije, a pitanje pobednika i definitivno je rešio Edin Džeko u 82. minutu, lako pretvorivši sjajnu asistenciju Radže Naingolana iz klizećeg starta.

Konačan rezultat susreta postavio je Mohamed Salah šest minuta pre kraja, iskoristivši konfuznu reakciju gostiju u petercu posle centaršuta sa levog boka.

Serija A – prvo kolo:

Roma – Udineze 4:0 (0:0)
Peroti 65(p), 75(p), Džeko 82, Salah 84
Juventus – Fiorentina 2:1 (1:0)
Kedira 37, Iguain 75 - Kalinić 70

nedelja:
18.00 Milan – Torino
20.45 Atalanta – Lacio
20.45 Bolonja – Krotone
20.45 Kjevo – Inter
20.45 Empoli – Sampdorija
20.45 Đenoa – Kaljari
20.45 Palermo – Sasuolo
20.45 Peskara – Napoli

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve