Nova vest
Fudbal

Subota, 20.08.2016.

19:00

SL: Spartak srušio Partizan iz kontre!

Ekipa Spartak Ždrepčeva krv savladala je Partizan u prvom meču šestog kola Superlige Srbije – 2:1 (0:0)

Izvor:

Autor:

SL: Spartak srušio Partizan iz kontre!
StarSport

Subotičani su na ovaj način nastavili sa sjajnim rezultatima na startu sezone zabeleživši četvrtu pobedu, drugu uzastopnu, dok su crno-beli pretrpeli već treći poraz, posle dva slavlja u nizu.

Ekipa Marka Nikolića bila je bolji rival od domaćina tokom većeg dela meča na stadionu Karađorđe u Novom Sadu, konstantno je napadala i kružila oko gola, ali je većina tih pokušaja bila poprilično jalova.

S druge strane, 'Golubovi' su strpljivo čekali šansu iz kontre i jedina dva šuta u okvir smestili u mrežu Bojana Šaranova. Posle 45 minuta igre bez pogodaka, Spartak je iznenada stigao do vođstva.

Milan Makarić, koji je samo nekoliko minuta ranije zamenio Ognjena Mudrinskog, pogađa u 67. minutu za vođstvo Spartaka – pošto je prethodno ukrao loptu Evertonu i uz 'pomoć' noge Milenkovića prevario čuvara mreže Partizana.

Usledio je još jači pritisak gostiju, koji napokon uspevaju da zatresu mrežu Budimira Janoševića. Igrao se 78. minut kada je rezervista Leonardo primirio loptu na dvadesetak metara od gola, prebacio je na desnu nogu i divno pogodio dalji ugao gola domaćina.

Međutim, da sve protekne u znaku rezervista potrudio se Nemanja Milić samo četiri minuta kasnije. Crno-beli su se dodatno otvorili i pritisli posle izjednačenja, ali im se to obilo od glavu.

Milić je fenomenalnim trkom ispratio još bolji pâs sa svoje polovine, pretrčao oba štopera protivnika, pre nego što je majstorski prebacio istrčalog Šaranova, da bi potom glavom lagano prosledio loptu u nebranjenu mrežu.

Partizan, koji je pao na osmo mesto, u kolu pre reprezentativne pauze sledećeg vikenda dočekuje Rad u gradskom derbiju, dok Spartak sa drugog mesta čeka vojvođanski derbi protiv Vojvodine.

Superliga Srbije – šesto kolo:

Spartak – Partizan 2:1 (0:0)
Makarić 68, Milić 82 - Leonardo 79
20.00 Napredak – Javor
20.00 Rad – Bačka
20.00 Mladost – Voždovac

nedelja:
17.00 Metalac – Radnički Niš
18.00 Crvena zvezda – Radnik
19.00 Čukarički – Vojvodina

Tabela:
1. Crvena zvezda 5 4 1 0 15:5 13
2. Spartak 6 4 0 2 14:10 12
3. Vojvodina 4 3 1 0 8:1 10
4. Metalac 5 3 1 1 6:3 10
5. Mladost 5 3 0 2 6:7 9
6. Novi Pazar 4 2 1 1 7:5 7
7. Radnicki Niš 5 2 1 2 6:7 7
8. Partizan 6 2 1 3 6:7 7
9. Voždovac 5 2 1 2 4:6 7
10. Radnik 5 1 3 1 5:5 6
11. Rad 5 2 0 3 4:7 6
12. Napredak 5 1 2 2 4:6 5
13. Javor 5 1 2 2 4:9 5
14. Cukaricki 5 1 1 3 2:4 4
15. Borac 5 0 2 3 1:5 2
16. Bačka 5 0 1 4 1:6 1

Partizan je očekivano počeo sa napadima od samog starta, ali nije uspevao u uvodnih petnaestak minuta da stvori izgledniju priliku za pogodak. Međutim, već u 18. crno-beli su mogli do vođstva, kada je veliku priliku imao Nemanja Mihajlović.

Nekoliko minuta pre toga, Miroslav Radović pokušao je, u stilu Dijega Armanda Maradone, rukom da postigne gol posle kornera, ali je prethodno sviran ofsajd.

Krilni napadač gostiju sjajno se ubacio iz drugog plana, Nikola Đurđić gurnuo mu je loptu pored trojice igrača rivala, ali je Mihajlović sa pet metara iskosa šutirao visoko pored bliže stative.

Do kraja prvog dela igre videli smo jedinu priliku za Spartak, ali je Miroslav Vulićević uspeo da interveniše ispred Ognjena Mudrinskog, dok Partizan zapretio preko Đurđića, koga blokira Savo Pavićević.

Partizan je nastavio sa pritiskom i od starta nastavka, a prva akcija propala je posle loše rekacije Mihajlovića na dodavanje Saše Ilića. Nedugo zatim, Marko Nikolić odlučio se za prvu izmenu, uvevši u igru Alena Stevanovića umesto Đurđića.

Usledili su neprecizni pokušji Evertona, a potom i Mihajlovića, da bi Brazilac još jednom oprobao svoj udarac sa distance. Ovoga puta je sjajno šutirao, ali je Budimir Janošević još bolje reagovao.

Kazna za promašaje i uglavnom jalove napade Partizana sitgla je 67. minutu, kada je Milan Makarić iz prvog šuta svog tima u okvir gola savladao Bojana Šaranova.

Mlađani rezervista domaćina, koji se na terenu našao 15 minuta ranije, ukrao je loptu Evertonu, povukao je ka kaznenom i šutirao, a ona na putu do mreže zakačila Nikolu Milenkovića i završila u mreži – 1:0.

Ipak, jedanaest minuta kasnije Partizan je stigao do izjednačenja, a ponovo je rezervista bio strelac. Leonadro je na teren ušao umesto Saše Ilića ušao samo pet minuta ranije, da bi ubrzo sjajnim udarcem sa ivice kaznenog doneo izjednačenje svom timu.

Brazilac je dobio loptu na dvadesetak metara od gola, lepo se namestio i prebacio je na desnu nogu, da bi potom pogodio dalji ugao gola nemoćnog Janoševića – 1:1.

Izjednačujući pogodak dao je dodatnu snagu gostima, koji su nastavili da napadaju u talasima, ali su se previše otvorili – što je Spartak kaznio posle samo četiri minuta.

Još jednom je igrač koji je ušao sa klupe bio taj koji je pogodio mrežu. Nemanja Milić iskoristio je prazan prostor na polovini rivala, pretrčao oba štopera Partizana i stigao pre Šaranova na sjajnu dugu loptu, pre nego što je majstorski prebacio istrčalog čuvara mreže crno-belih, a potom glavom smestio loptu u gol – 2.1.

Milorad Mažić produžio je susret za šest minuta jer je bilo nekoliko intervencija lekarskih ekipa, ali i jer je izvršeno pet izmena.

Međutim, Beograđani ni u nadoknadi nisu mogli da stvore konkretnu priliku, pa su 'Golubovi' nastavili sa veoma dobrim rezultatima na startu nove takmičarske sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

270 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve