Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.08.2016.

13:43

Muslin: Pratimo sve igrače

Selektor Srbije Slavoljub Muslin i celo leto proveli su na stadionima širom Evrope kako bi na delu proverili formu potencijalnih reprezentativaca.

Izvor: B92

Autor:B92

Muslin: Pratimo sve igrače
Foto: StarSport

Muslin je, zajedno sa Zoranom Filipovićem, Goranom Đorovićem, Mladenom Krstajićem i Radišom Ilićem, pogledao veliki broj utakmica.

"Sa svim igračima sam u kontaktu, a svi oni se nalaze na našem skeneru praktično do 29. avgusta kada ćemo biti na okupu za prvi mec na putu do Rusije, Ispratili smo kvalifikacione duele za Ligu šampiona i Ligu Evrope, a narednog vikenda, kada počinju mnogi šampionati, proverićemo trenutnu formu igrača u ligaškim okršajima", rekao je Muslin za sajt FSS.

Muslin je bio u Solunu gde je posmatrao Nemanju Gudelja na meču PAOK - Ajaks i razgovorao sa igračem oko povratka u nacionalni tim.

"Posetio sam ga u hotelu, razgovarali smo, Nemanja nije bio sa nama zbog povrede, a vidim da ga je obradovao naš susret. Sve gledamo, sve pratimo, tako će biti sve do okupljanja", poručio je selektor "orlova".

Muslinovi saradnici pratili su i golmana Makabija iz Tel Aviva Predraga Rajkovića, fudbalere Brage Nikolu Stojiljkovića i Lazara Rosića, vezistu Benfike Ljubomira Fejsu, desnog beka Viljareala Antonija Rukavinu, kao i trio iz Torina Nikolu Maksimovića, Adema Ljajića i Sašu Lukića.

"Andrija Živković je povređen, pratimo i njegovu situaciju. Ima igrača koji su promenili klub, neki su izgubili status koji su imali, ima i povređenih, ali svi oni imaju zajedničku želju, da Srbija bude u Rusiji 2018", kazao je Muslin.

Prema njegovim rečima ostalo je malo vremena do prve utakmice sa Republikom Irskom (5. septembar) u Beogradu, zbog čega nema mesta improvizaciji.

"Želim informacije iz prve ruke, a njih mogu dobiti samo kroz razgovor sa igračima i saradnicima. Hoću do 19. avgusta, kada idu pozivi klubovima u kojima nastupaju naši igraci, da se uverim u formu i stanje svakog igrača na koga Srbija i ja računamo u prvom mecu na putu do Rusije".

On je otkrio da će Nemanja Matić i Aleksandar Kolarov, uprkos suspenzijama, biti uz saigrače na startu kvalifikacija.

"Želja je obostrana, svi osećamo isto. Biće sa nama bez obzira na činjenicu što ne mogu da igraju. I taj čin govori o jedinstvu i zajedništvu koji su neophodni kako bi ostvarili cilj", zaključio je Muslin, koji je na Evropskom prvenstvu u Francuskoj skenirao rivale iz grupe Irsku, Vels i Austriju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve