Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.08.2016.

11:28

Džon Stons novi štoper Mančester Sitija

Mančester Siti doveo je Džona Stonsa iz Evertona, a spekuliše se da transfer iznosi 50 miliona funti.

Izvor: AK

Autor: AK

Džon Stons novi štoper Mančester Sitija
Foto: Getty images

Stons je sa "građanima" potpisao šestogodišnji ugovor, a odmah je prijavljen za meč sa Steauom u kvalifikacijama za Ligu šampona, koji je na programu sledećeg utorka u Bukureštu.

Novi štoper Sitija je 22-godišnji engleski reprezentativac za koga je Everton prošlog leta odbio tri ponude Čelsija, poslednju od 35 miliona funti.

"Znam da će biti teško izboriti mesto u timu na Etihadu, ali sam odlučan da postanem najbolji igrač što mogu i pomognem klubu da ostvari visoke ambicije. Bilo mi je divno u Evertonu, želim im sve najbolje, hvala navijačima, ali sada ću da dajem sve od sebe za Siti. Mislim da je odluka da igram kod Pepa Gvardiole 100 odsto ispravna. Zahvalan sam što sam dobio tu priliku", rekao je Stons.

Stons ima reputaciju jednog od najtalentovanijih defanzivaca sveta koji ima reputaciju savremenog štopera koji ima sjajnu kontrolu lopte, odlično neutrališe napade i ima dobar prvi pas.

"Sviđa mi se način na koji igra, radujem se njegovom učešću u ekipi. Želimo da mu pomognemo da pokaže svoj kvalitet i unapredi ono u čemu je već dobar", rekao je menadžer Sitija Pep Gvardiola.

Mančester Siti je pre Stonsa ovog leta doveo sedam igrača – Gabrijela Žesusa, Leroja Sanea, Nolita, Aleksandra Zinčenka, Ilkaja Gindoana, Arona Moja i Marlosa Morena, koji je pozajmljen Deportivu.

"Džon je odličan mladi engleski defanzivac koji je srećan što je došao u naš klub. Radili smo naporno da bismo ga doveli u Siti, mislimo da je on jedan od najboljih štopera u Evropi", rekao je direktor Sitija Ćiki Begiristain.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve