Nova vest
Fudbal

Nedelja, 31.07.2016.

22:55

Selektor fudbalerki: Igra bolja od rezultata

Ženska reprezentacija Srbije osvojila je treće mesto na kvalitetnom i dobro organizovanom turniru u Balatonu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Selektor fudbalerki: Igra bolja od rezultata
fss.rs

U borbi za treće mesto naša reprezantacija je pobedila Mađarsku nakon izvođenja penala 4:2.

U regularnom delu nije bilo golova, ali su naše igračice zaslužile pobedu. Iako su u prethodnoj utakmici protiv Rumunije postigle tri gola, naše igračice su protiv Mađarske prikazale mnogo kvalitetniju igru, koja hrabri Gorana Sretenovića pred dve utakmice sa Belgijom i Bosnom u septembru.

"Zadovoljni smo prikazanom igrom, iako je turnir odigran u nezgodnom momentu, na početku priprema. Nismo mogli da računamo na važne igračice iz inostranstva. Sada imamo jasniju sliku i ako nastavimo da radimo započeti posao, znam šta će biti prioritet u narednom periodu. Primarni cilj je bio podizanje poljuljanog samopouzdanja i atmosfere. Iako rezultat nije bio primaran, raduje me što smo osvojili prvu medalju za Srbiju na ovom međunarodnom turniru. Mnoge devojke iz domaće lige su dobile šansu, a debitovale su dve kadetkinje, Tanja Đapić i Aida Kardović. Njihova igra je ohrabrenje da uz ozbiljnan rad u budućnosti možemo očekivati bolje igre i rezultate", rekao je Sretenović.

Za najbolju igračicu turnira zasluženo je proglašena naša Jelena Čanković, koja je igrama i prelepim golom protiv Rumunije pokazala zašto je nosila dres Barselone. Iako je naša repezentacija bila treća, za Jelenu su glasali svi selektori. Najbolji golman je Beloruskinja Voskobovič.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve