Nova vest
Fudbal

Nedelja, 31.07.2016.

19:50

Fudbalerke treće u Balatonu

U utakmici za treće mesto na Balaton Kupu u Mađarskoj ženska reprezentacija Srbije je nakon boljeg izvođenja penala savladala Mađarsku 4:2.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Fudbalerke treće u Balatonu
fss.rs

U regularnom delu nije bilo golova, ali je naša reprezentacija pokazala još bolju igru nego protiv Rumunije.

Iako je naša reprezentacija imala apsolutnu dominaciju na terenu, nije uspela da postigne gol u regularnom delu.

Tokom cele utakmice Mađarska je zapretila samo jednom i to u sudijskoj nadoknadi, ali je Tanja Đapić bila sigurna i zaustavila udarac sa 20 metara. Najbolju priliku u prvom delu je imala Milica Stanković, ali je Reka Sos sjajno reagovala. U drugom poluvremenu su naše reprezentativke konstantno napadale, ali bez rezultata. Šansu je imala Adrijana Delić u 65. minutu, a zatim i Aleksandra Lazarević. Naše devojke su bile sigurne sa linije penala i sve četiri igračice su pogodile mrežu. Ilić, Kardović, Jankov i Tenkov su bile sigurne, a sedamnaestogodišnja Tanja Đapić je maestralno zaustavila dva udarca, prvo Fenivesi, a zatim i Lile Nađ. Domaćin je sjajno organizovao ovaj turnir. Na kraju je utakmice pehar za treće mesto Denes Andraš, predsednik komisije za ženski fudbal uručio je našem kapitenu Mariji Ilić.

Utakmica za treće mesto je odigrana na stadionu Balatonfured, po izuzetno toplom vremenu pred oko 700 gledalaca. Sudila je Sabrina Bolić. Strelci iz za Srbiju: Ilić, Kardović, Jankov, Tenkov. Strelci za Mađarsku: Talosi, Sabo.

Srbija: Kostić (46. Đapić), Janković (67. Lazarević), Stevanović, Nikolić (54. Jankov), Ilić, Kardović , Mijatović (54. Čubrilo), Stanković, Bradić (46. Tenkov), Čanković, Radojičić (54. Delić). Selektor: Goran Sretenović

Mađarska: Sos, Pap, Talusi, Sabo, Pinci, Fenivesi, A. Tot, Zuh (89. Oreg), Moldosi (65. Nađ), G. Tot (75. Sule), Nemet (75. Diosegi). Selektor: Marko Edina

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve