Nova vest
Fudbal

Subota, 30.07.2016.

21:01

Sjajan start nove sezone za Barselonu

Fudbaleri Barselone na najbolji način počeli su novu sezonu, pobedom nad Seltikom u gostima sa 3:1, u meču Međunarodnog kupa šampiona.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Sjajan start nove sezone za Barselonu
Photo by Charles McQuillan/Getty Images

Barselona je u prvom pripremnom meču na ’Aviva stadionu’ u Dablinu odigrala odlično prvo poluvreme u koje su postignuti svi golovi.

Trener Luis Enrike izveo je poprilično jaku postavu u kojoj su se našli Lionel Mesi, Luis Suares, Arda Turan i Serđi Roberto i upravo su oni dominirali u prvih 45 minuta.

Iako se pre nekoliko dana priključio pripremama, Lionel Mesi je pokretao svaku akciju, a povratnik Denis Suares pokazao je da će biti odlično pojačanje. Već u 11. minutu sjajno je proigrao Aleiša Vidala na desnom boku, ovaj se fantastičnim driblingom oslobodio čuvara i vratio povratnu na ivicu kaznenog prostora.

Ako je sve do tog trenutka bilo odlično, udarac Turana je bio još bolji – Turčin je uhvatio loptu iz prve i ’preko unutrašnjie’ je poslao u gornji desni ugao.

Katalonci su nastavili sa pritiskom, promašili nekoliko poluprilika, ali su u 29. minutu primili iznenađujući pogodak. Katastrofalno je reagovao štoper Hose Martines koji nastupa za Barselonu B. 23-godišnji defanzivac je bio nervozan od samog početka, ali je u toj situaciji očajno prihvatio loptu koju mu je poslao golman Masip, ona mu se odbila više od pet metara, pa je Grifits pritrčao i postigao jedan od najlakših golova u karijeri.

Međutim, taj rezultat na snazi je bio nešto više od minuta – po levoj strani probio je Kamara, oštro centrirao po zemlji, a Embrouz u pokušaju da je izbaci pogađa sopstvenu mrežu.

Na sledeći pogodak čekalo se desetak minuta i karakteristično dodavanje Mesija sa jedne na drugu stranu. Lopta je potom stigla do Suaresa, koji je sačekao da odbrambeni igrač krene na njega, odložio do Munira kojem nije bilo teško da pogodi za 3:1.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, da bi Argentinac svoje mesto na startu nastavka prepustio Serđiju Samperu. Potom su obojica trenera napravila brojne izmene – Brendan Rodžers je zamenio svih 11 igrača, dok je jedino Vidal ostao od igrača ’Blaugrane’ koji su počeli utakmicu.

Do kraja nije bilo uzbuđenja i Barselona je upisala prvi trijumf u sezoni.

Aktuelni šampion Španije sledeću utakmicu u okviru Međunarodnog kupa šampiona igra u sredu u Stokholmu protiv prvaka Engleske Lester sitija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve