Nova vest
Fudbal

Nedelja, 24.07.2016.

18:41

Subotičani traže bodove: Igrač Voždovca premlad

Na utakmici prvog kola Superlige između domaćeg Voždovca i gostujuće ekipe Spartaka desio se nesvakidašnji događaj.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Foto: StarSport

Pojedini mediji objavili su da je igrač Voždovca postavio novi državni rekord po broju godina u debitantskom nastupu, u meču koji je završen bez golova.

U pitanju je Filip Stuparević, momak rođen 30. avgusta 2000. godine koji bi mogao da napravi problem svojoj ekipi.

To su uvideli Subotičani koji će, posle provere godišta, uputiti žalbu i bodove tražiti za zelenim stolom, ceneći PFI (prafila fudbalske igre i propise koji su na snazi u FSS).

„Povodom informacije da je igrač Voždovca Filip Stuparević ušao u igru u 88. minutu utakmice i to kao treća zamena, iako nije napunio 16, jeste podatak koji smo danas saznali. FK Spartak i naši administrativni radnici prikupljaju sve relevantne informacije i ukoliko se ovaj podatak ispostavi kao tačan, mi ćemo uložiti žalbu jer mislimo da su na taj način grubo prekršena pravila fudbalske igre“, stoji u saopštenju Dragana Đorđevića, direktora Spartaka.

Đorđević je istakao da je Stuparević premlad za nastupe u najjačem rangu, zbog čega će biti obavešten Fudbalski savez Srbije.

„Po važećem pravilniku takmičenja koji je usvojen od FSS u članu 41. nedvosmisleno piše da igrač mlađi od 17 godina ne može nastupati za seniorski tim, sem u izuzetnom slučaju kada je napunio 16 godina i ima potvrdu od nadležne lekarske komisije. Kako je Filip Stuparević rođen 30.8.2000, vidi se da on nije mogao biti na terenu, ali ponavljam sačekaćemo mišljenje administracije pre nego krenemo sa postupkom ulaganja žalbe“, dodao je Đorđević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve