Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.07.2016.

13:44

"Španski klan sabotirao Real, a Raul Ronalda"

Pošto nam je saopštio da posle 18 kaipirinja i 14 točenih piva ugleda Isusa Hrista, Sisinjo nam otkriva ko su igrači koji su kontrolisali svlačionicu Reala.

Izvor:

Autor:

Getty Images

Bivši desni bek Madriđana i reprezentacije Brazila, trenutno član turskog Sivaspora, rekao je u intervjuu za EPSN ko su članovi 'španskog klana' – koji su bili u stanju da se 'popnu na glavu' predsedniku, treneru i medijima kako bi svoje zamisli isterali do samog kraja.

"Kada je Roberto Karlos otišao iz kluba, ja sam postao glavni bek, pošto je Serhio Ramos igrao uglavnom u sredini odbrane, dok je Mičel Salgado bio tek četvrta opcija", počeo je priču Sisinjo.

Nekadašnji defanzivac Botafoga, Atletiko Mineira, Sao Paola, Rome, Viljareala i Spor Ricifea dres 'Kraljevskog' kluba nosio je dve sezone, a zato vreme upisao je 26 nastupa i dva gola, osvojivši La Ligu 2007. godine.

"Međutim, onda je Iker Kasiljas postavio Salgada za zamenika kapitena, odrekavši se tog zvanja u njegovu korist, pa je ovaj morao da igra. Tako je sve i počelo, formiranje tih klanova, a meni je pažnju na to skrenuo zemljak Žulio Baptista", nastavio je Sisinjo, "Guti, Salgado, Elgera, Raul, Kasiljas... To su bile vođe 'španskog klana', dok ste u to društvo mogli da uđete samo ako biste im se pokorili. Oni su bili ti koji su manipulisali sa svima – medijima, predsednikom, trenerom... ".

U želji da ne ostane sve na 'suvoj priči', tridesetšestogodišnji Brazilac dao je primer kroz ono što je legendarni kapiten Reala Raul Gonsales Blanko radio jednom od najboljih igrača svih vremena – Luisu Nazariu da Limi Ronaldu.

"Primera radi, kada je Ronaldo odigrao meč ispod svog nivou, već sledećeg dana bi na svim naslovnim stranama udarna vest bila da je Raul bolji igrač i da shodno tome zaslužuje prednost. Sad, to što bi Raul morao još jedno tri puta da se rodi da bi pokušao da bude barem blizu Ronaldu...", zaključio je Sisinjo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve